Qterra Craft: De Perfecte Reisbeker voor Verse Koffie en Thee

Een Innovatief Ontwerp van Pierre Baston, Raeshon McNeil en Patrick Bailey

Als je een liefhebber bent van koffie of thee, dan is Qterra Craft de reisbeker waar je op hebt gewacht. Met slechts een draai aan de knop zet deze slimme beker verse koffie of thee terwijl je onderweg bent. Qterra Craft is ontworpen door Pierre Baston, geïnspireerd door zijn reizen naar Argentinië, waar hij de passie van de Argentijnen voor mate ontdekte - een warme kruidenthee die al 500 jaar wordt bereid door de inheemse Guarani-bevolking. Met Qterra Craft brengt Pierre het gemak van eenvoudig en milieuvriendelijk brouwen onderweg naar koffie- en theeliefhebbers overal ter wereld.

Wat maakt Qterra Craft anders dan andere reisbekers? Allereerst kan deze beker gemakkelijk verse koffie of thee zetten zonder dat je de beker hoeft te openen. De Craft draagt de gemalen koffie of theeblaadjes en heet water apart, begint en stopt met brouwen op verzoek en koelt de hete drank snel af voor veilig drinken. Een heldere gele ring verandert van kleur om aan te geven wanneer het koelen is voltooid. Daarnaast kunnen verwisselbare artistieke medaillons aan de onderkant van de beker worden bevestigd, waardoor de gebruiker zijn eigen stijl kan laten zien telkens wanneer hij zijn beker optilt om te drinken.

Om de brouwtijd te kunnen regelen zonder de beker te openen en het risico op morsen te vermijden, heeft Qterra een uitschuifbare mand met een nokken-en-volgerontwerp gecreëerd. De mand houdt de brouwingrediënten droog en vers tijdens het vervoer, maar breidt zich 2,5 keer uit in volume voor het brouwen door een externe draaiknop. Een warmteabsorberend materiaal met faseovergang (PCM) in de wanden koelt de hete drank snel af tot een veilige temperatuur van 60°C en houdt deze op die temperatuur voor het drinken. Een thermochromische verf verandert van kleur om gebruikers te laten weten wanneer het veilig is om te drinken, om verbrande tongen te voorkomen. Magnetische schijven van verschillende materialen en artistieke ontwerpen kunnen aan de onderkant van de Qterra worden bevestigd om gemakkelijk te personaliseren naar de veranderende stemming van de gebruikers.

Met Qterra Craft kun je genieten van de rijke smaak en antioxidanten die alleen te vinden zijn in koffie of thee die vers ter plekke wordt gebrouwen. Deze slanke beker bevat alle brouwingrediënten en -apparatuur erin en brouwt veilig en gemakkelijk waar je ook bent. Gebruikers hebben een onbeperkte keuze aan gemalen koffie of losse thee, nauwkeurige controle over de brouwtijd en beweging, en zijn vrij van de prijzen en wachtrijen bij koffiehuizen. Met snelle koeling om verbrande tongen te voorkomen, biedt Qterra Craft een naadloze ervaring.

Het Qterra Craft-project begon in 2017 met de eerste ontwerpen in Philadelphia en werd gelanceerd in november 2021. Het ontwerp werd geïnspireerd door Argentinië en vereiste uitgebreid onderzoek naar isolerende en koelmaterialen, berekeningen van ideale afloophoeken, thermodynamische modellering en prototype-tests. Het resultaat is een stijlvol ontwerp dat het mogelijk maakt om ter plekke verse warme dranken te brouwen, veilig en naadloos, voor de rijkste smaak en maximale antioxidanten.

Qterra Craft heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontwerp werd bekroond met de Bronze A' Design Award in 2022 in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Qterra Craft is geprezen voor het combineren van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie.

Met Qterra Craft hoef je nooit meer compromissen te sluiten als het gaat om het genieten van verse koffie of thee onderweg. Deze innovatieve reisbeker biedt gemak, stijl en de mogelijkheid om je eigen smaak te personaliseren. Ontdek zelf de voordelen van Qterra Craft en geniet van de rijkste smaken waar je ook bent.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pierre Baston
Afbeeldingscredits: Pierre Baston
Projectteamleden: Inventor: Pierre Baston Industrial Designer: Raeshon McNeil Lead Engineer: Patrick Bailey
Projectnaam: Qterra Craft
Projectklant: Pierre Baston


Qterra Craft IMG #2
Qterra Craft IMG #3
Qterra Craft IMG #4
Qterra Craft IMG #5
Qterra Craft IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp