Elan Vital: Dynamische Glaswerk Ontworpen door Keiji Ishikawa

Een Unieke Verrijking voor het Menselijk Leven

De Japanse Kiriko gesneden glaskunst heeft geleid tot het ontstaan van het project Elan Vital, dat het menselijk leven verrijkt. Het idee voor het patroon van Elan Vital is ontstaan vanuit het beeld van bijpassende glazen met de wens om het plezier van herenigingen met vrienden en familie te herstellen in een tijd waarin de verbindingen tussen mensen vaak zwak zijn door de gevolgen van de coronapandemie.

Elan Vital is een uniek glaswerk dat de dynamiek oproept van levendige polka dots, spetters of aasballen van een grote school vissen die in het water ronddraaien. De regelmatige rangschikking van de motieven van bijpassende glazen creëert een gevoel van levendigheid en brengt mensen vreugde. Bovendien schijnen of reflecteren de oogvormige patronen die het motief van het binnenste glas vormen op verschillende manieren wanneer ze van opzij of van bovenaf worden bekeken, waardoor mensen een gevoel van levensdynamiek krijgen en worden gevuld met heling en geluk.

Het glaswerk van Elan Vital wordt met de hand zorgvuldig geslepen en gepolijst met behulp van de Japanse Kiriko gesneden glas technologie. Het dubbelwandige glaswerk is glad en schokbestendig dankzij de ondiepe sneden van de oogvormige patronen. De brede V-vormige sneden zorgen ervoor dat het ontwerp aan de zijkant verandert en doorschijnt, zoals te zien is in de hoofdafbeelding. Van bovenaf gezien reflecteert en fonkelt het patroon op verschillende manieren, zoals te zien is in optionele afbeelding #1.

Elan Vital is verkrijgbaar in verschillende varianten, waaronder wijnglazen, sake kopjes, borden en whiskyglazen. De afmetingen van de producten zijn als volgt: in de hoofdafbeelding heeft het wijnglas een diameter van 58 mm en een hoogte van 150 mm, het sake kopje heeft een diameter van 60 mm en een hoogte van 60 mm, en de bovenaanzicht van het sake kopje wordt weergegeven in optionele afbeelding #1. In optionele afbeelding #2 heeft het sake glas een diameter van 60 mm en een hoogte van 70 mm. In optionele afbeelding #3 heeft het whiskyglas een diameter van 77 mm en een hoogte van 92 mm. Ten slotte heeft het bord in optionele afbeelding #4 een diameter van 150 mm en een hoogte van 33 mm.

Het project Elan Vital begon in maart 2022 in Tokushima, Japan, en werd voltooid in augustus 2022. Het vereiste onderzoek en vaardigheden om de vorm van de ogen nauwkeurig te kunnen snijden en horizontale sneden te maken in het onderste deel van het glas, waar de snijpunten moeilijk te zien waren.

Elan Vital heeft de zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Elan Vital is bewonderenswaardig vanwege de technische kenmerken en uitmuntende artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Elan Vital is niet alleen een glaswerk, maar een kunstwerk dat het leven verrijkt en mensen verbindt. Met zijn dynamische ontwerp en unieke eigenschappen brengt Elan Vital vreugde, heling en geluk in het dagelijks leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Keiji Ishikawa
Afbeeldingscredits: Video Credits: The video shows how the eye-shaped pattern on the glass changes and shines through transmission or reflection in various ways when the glass rotates.
Projectteamleden: Keiji Ishikawa
Projectnaam: Elan Vital
Projectklant: Keiji Ishikawa


Elan Vital IMG #2
Elan Vital IMG #3
Elan Vital IMG #4
Elan Vital IMG #5
Elan Vital IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp