Moederliefde: Een Uniek Keramisch Tafelgerei

Een Ontwerp van Ma Daoshun, Cai Lingling en Yang Chao

Inleiding:

Dit bijzondere keramische tafelgerei genaamd "Moederliefde" combineert de warmte en kracht van een liefdevol gezin met ons dagelijks gebruik van servies. Het ontwerp is geïnspireerd op de moederliefde en de emoties die Chinezen associëren met het begrip "thuis". Met levendige kleuren, een vernieuwende compositie en traditionele Chinese culturele elementen, hoopt dit ontwerp de traditionele Chinese cultuur, zoals familiecultuur, piëteit en liefde, te bevorderen.

Ontwerpers Ma Daoshun, Cai Lingling en Yang Chao hebben de moederliefde en de band tussen moeders en kinderen als ontwerpelementen gebruikt. Daarnaast zijn er bloeiende bloemen en planten afgebeeld om de warmte en kracht van een liefdevol gezin te symboliseren. Het servies is met de hand beschilderd op keramiek, gedroogd in de lucht en vervolgens op hoge temperatuur (1400 graden) gebakken in een Jingdezhen oven.

De specificaties van het tafelgerei zijn als volgt: de grote schaal heeft een breedte van 270 mm en een hoogte van 28 mm, terwijl de kleine schaal een breedte heeft van 205 mm en een hoogte van 25 mm.

Het tafelgerei is gemaakt van hoogwaardig wit keramiek en de afbeeldingen zijn aangebracht met behulp van de "onderglazuurkleur" techniek. Elk stuk is met de hand gemaakt en uniek beschilderd.

Het ontwerp van "Moederliefde" is in 2022 voltooid in Jingdezhen, China. Het is een eerbetoon aan de liefde van moeders voor hun kinderen en de sterke gevoelens die Chinezen hebben voor hun thuis. Het ontwerp is zorgvuldig samengesteld met oog voor de traditionele Chinese cultuur en hoopt deze waarden te bevorderen.

Het ontwerpteam bestaat uit Ma Daoshun, Cai Lingling en Yang Chao.

Dit unieke keramische tafelgerei heeft de A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van "Moederliefde" wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens oproepen.

Beeldcredits: Afbeelding #1: Ma Daoshun Cai Lingling Yang Chao Afbeelding #2: Ma Daoshun Cai Lingling Yang Chao Afbeelding #3: Ma Daoshun Cai Lingling Yang Chao Afbeelding #4: Ma Daoshun Cai Lingling Yang Chao


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zilong Chen
Afbeeldingscredits: Image #1:Ma Daoshun Cai Lingling Yang Chao; Image #2:Ma Daoshun Cai Lingling Yang Chao; Image #3:Ma Daoshun Cai Lingling Yang Chao; Image #4:Ma Daoshun Cai Lingling Yang Chao;
Projectteamleden: Designer:Ma Daoshun; Designer:Cai Lingling; Designer: Yang Chao.
Projectnaam: Motherly Love
Projectklant: Zilong Chen


Motherly Love IMG #2
Motherly Love IMG #3
Motherly Love IMG #4
Motherly Love IMG #5
Motherly Love IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp