Icy: Een Tijdloos Ontwerp voor Cocktails

Een combinatie van Venetiaanse traditie en Scandinavische eenvoud

De Icy cocktailglascollectie, ontworpen door Sini Majuri, is geïnspireerd op de natuur van het Noorden en de verschillende staten van ijs. Dit project combineert eeuwenoude Venetiaanse traditie met moderne Scandinavische eenvoud en bruikbaarheid.

Het hoofddoel van het ontwerp is om toekomstige klassiekers te creëren, objecten die meer zijn dan alleen maar drinkglazen. Elk met de hand gemaakt glas heeft een unieke uitstraling die gebaseerd is op de subtiele details van het object.

De Icy-glazen van Sini Majuri zijn perfect voor het serveren van gekoelde drankjes en cocktails. Deze met de hand gemaakte drinkglazen worden vakkundig vervaardigd in Finland. De eenvoudige maar levendige vorm benadrukt zowel de details van een designercocktail als meer traditionele drankjes.

De filosofie achter de Icy-serie is om elegante, tijdloze en duurzame alledaagse objecten te creëren met een ziel. Een belangrijk onderdeel van de waarde van deze objecten is het behoud en de heropleving van het verdwijnende ambacht van met de hand gemaakt glaswerk.

De Icy-glazen worden gemaakt door de oude Venetiaanse glasblaastechniek voor het creëren van het gebarsten ijzige oppervlak te combineren met een frisse, driedimensionaal ontworpen Scandinavische vorm. Het glas wordt geblazen in een houten mal en de afwerking van de rand gebeurt met behulp van een vlam, voor een glad en hoogwaardig resultaat. De Icy-glazen zijn met de hand gemaakt en mondgeblazen. Elk glas is gesigneerd en genummerd.

De diameter van het Icy-glas is 80 mm en de hoogte is 100 mm. De afmetingen zijn zo ontworpen dat het glas stevig aanvoelt in de hand en de capaciteit geschikt is voor moderne designerdrankjes.

Het gebruik van het Icy-glas is een bijzondere ervaring. Het is ontworpen om harmonieuze en sfeervolle tinten aan het dagelijks leven toe te voegen. Wanneer het licht door het glas met ijzige textuur schijnt, lijkt de schaduw op bewegend water. Het gebruik van het medium is gebaseerd op de optische eigenschappen van glas. Daarom zijn de levendige schaduwen en reflecties een belangrijk onderdeel van de interactie met het glas. De capaciteit van het drinkglas is gericht op klassieke drankjes en het is bijzonder geschikt voor gelaagde designercocktails.

De Icy-glazen worden in Finland met de hand gemaakt. De stukken zijn ontworpen in 2020 in Helsinki.

Het ontwerpproces is begonnen met het ontwerpen van objecten waar de gebruiker emotionele waarde aan hecht. De glazen zijn gemaakt om tientallen jaren mee te gaan. De contrasten in de natuur en de manier waarop ze harmonie creëren, zijn vastgelegd in deze collectie. Het ritme van het glasblaasproces zorgt ervoor dat elk object een individuele textuur heeft die de beweging van bevroren ijs nabootst.

De creatieve uitdaging was om Venetiaanse traditie te combineren met moderne eenvoud om harmonie te creëren. De belangrijkste techniek in het proces is het barsten van het glas. Het was essentieel om de perfecte structuur te vinden, zodat het effect elegant blijft en het oppervlak bestand is tegen beschadiging. Duurzaamheid en prestaties van het object waren belangrijke doelen in het proces. De combinatie van technieken maakt het object extreem duurzaam, wat belangrijk is voor drinkglazen die ontworpen zijn om tientallen jaren mee te gaan.

De Icy cocktailglazen zijn ontworpen voor gekoelde drankjes. Deze met de hand gemaakte drinkglazen worden gemaakt in Finland door de oude Venetiaanse traditie te combineren met Scandinavische eenvoud. De filosofie achter de serie is het creëren van toekomstige klassiekers: elegante, tijdloze en duurzame alledaagse objecten met charisma. De glazen krijgen hun waarde door hun hoge kwaliteit en ontwerp.

Afbeeldingen: Heidi-Hanna Karhu

Auteursrecht: Sini Majuri, Helsinki Finland

Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design Award in 2021. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topcreaties die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van excellentie en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sini Majuri
Afbeeldingscredits: Images: Heidi-Hanna Karhu
Projectteamleden: Sini Majuri
Projectnaam: Icy
Projectklant: Sini Majuri


Icy IMG #2
Icy IMG #3
Icy IMG #4
Icy IMG #5
Icy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp