Facebook Museum: Een Uniek Digitaal Ontwerp

Een ASCII Digitaal Ontwerp Museum dat Kunst en Design op Facebook Brengt

Inleiding

Het Facebook Museum, ontworpen door Rozita Sophia Fogelman, is een uniek digitaal ontwerp dat kunst en design naar het sociale mediaplatform brengt. Geïnspireerd door Morsecode en gedreven door een passie voor milieuvriendelijkheid, heeft Fogelman een innovatieve manier gevonden om kunst en grafisch ontwerp te creëren met behulp van ASCII-tekens. Het resultaat is een online museum dat real-time ontwerpen genereert en de mogelijkheid biedt om kunstwerken te delen en te bewerken.

Unieke Eigenschappen

Het Facebook Museum onderscheidt zich door het gebruik van ASCII-tekens als een eigentijds ontwerptool. Door eenvoudige tekstplatforms te gebruiken en speciale karakters en symbolen te combineren, creëert het museum diverse grafische patronen in verschillende tekstvelden op digitale platforms. Dit maakt het een uniek en milieuvriendelijk instrument om real-time ontwerpen en kunstwerken te genereren die online gestreamd kunnen worden.

Realisatietechnologie

Het Facebook Museum is ontstaan na vijf jaar onderzoek en dagelijkse online ontwerpen. Fogelman heeft deze ontwerpen gedocumenteerd in boeken en een online ASCII-museum geopend. Daarnaast heeft ze een Computer Arts & Design-groep opgezet om te kunnen delen en samen te werken met andere kunstenaars en ontwerpers.

Specificaties

Het Facebook Museum heeft twee boeken uitgebracht: "ASCII Graphic Glitch Art Vol. #1" en "ASCII Graphic Glitch Art Vol. #2". Deze boeken zijn beschikbaar op Amazon en bieden een verzameling van de unieke ontwerpen die in het museum te vinden zijn.

Interactie en Locatie

Het Facebook Museum maakt gebruik van ASCII als een perfecte tool voor het ontwerpen van geldige, geometrische, milieuvriendelijke en snelle ontwerpen. Deze ontwerpen kunnen gemakkelijk gedeeld en aangepast worden door andere gebruikers op digitale platforms. Het museum is gevestigd in Berkeley, Californië en is actief sinds 2010.

Onderzoek en Uitdagingen

Het onderzoek achter het Facebook Museum richt zich op het gebruik van ASCII als een effectieve "taal" voor visuele communicatie die in real-time online gestreamd kan worden. De grootste uitdaging was het creëren van ontwerpen die gebruik maken van Facebook als medium voor visuele communicatie en grafisch ontwerp, terwijl het gebruik van traditionele materialen zoals papier, inkt en verf werd geëlimineerd om milieuvriendelijkheid te bevorderen.

Conclusie

Het Facebook Museum is een fascinerend voorbeeld van hoe kunst en design kunnen gedijen op sociale media. Met behulp van ASCII-tekens heeft Rozita Sophia Fogelman een unieke en milieuvriendelijke manier gevonden om real-time ontwerpen te genereren en te delen. Het museum biedt een platform voor kunstenaars en ontwerpers van over de hele wereld om hun creativiteit te uiten en interactie aan te gaan met een wereldwijd publiek.

Afbeeldingscredits: Copyright © 2000-20 Rozita Fogelman - Alle rechten voorbehouden.

Intellectueel Eigendom: Copyright © 2000-20 Rozita Fogelman - Alle rechten voorbehouden.

Prijzen en Erkenning: Het Facebook Museum heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Idee en Conceptueel Ontwerp in 2021. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rozita Sophia Fogelman
Afbeeldingscredits: Copyright © 2000-20 Rozita Fogelman - All rights reserved.
Projectteamleden: An individual research and developing work.
Projectnaam: Facebook Museum
Projectklant: Rozita Sophia Fogelman


Facebook Museum IMG #2
Facebook Museum IMG #3
Facebook Museum IMG #4
Facebook Museum IMG #5
Facebook Museum IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp