Pimoji: Een Meer Intuïtief Pil Ontwerp

Ontworpen door Jong Hun Choi

Inleiding

Pimoji is een innovatief pil ontwerp dat is geïnspireerd door menselijke organen en de vorm van de pil heeft veranderd om het intuïtiever te maken. Dit ontwerp is gericht op het helpen van ouderen en blinden bij het gemakkelijk herkennen en correct innemen van medicijnen.

De slechte gezichtsvermogen van ouderen en blinden was de inspiratie voor dit ontwerp. Het doel was om medicijnen gemakkelijk te onderscheiden en na te denken over de juiste manier van innemen, zodat de focus op de essentie van de pil zelf kon liggen. Het resultaat was het gebruik van de vorm van organen.

Pimoji is gevormd als een orgaan, waardoor het gemakkelijk is om te zien welke organen of symptomen de medicijnen kunnen helpen. Dit ontwerp is niet alleen nuttig voor ouderen, maar ook voor blinden die lijden aan blindheid en moeite hebben met het herkennen van medicijnen.

De grootte van de pillen varieert van 12 mm x 12 mm voor de grootste pil (bijvoorbeeld in de vorm van een hart) tot 10 mm x 10 mm voor de kleinste pil (bijvoorbeeld in de vorm van een hersenen).

Het materiaal dat wordt gebruikt voor de tabletten is zorgvuldig gekozen om ervoor te zorgen dat ze zo rond mogelijk zijn, zodat ze gemakkelijk kunnen worden ingenomen.

De interactie met het ontwerp is ontworpen om de vorm van het orgaan intuïtiever en begrijpelijker te maken. Zelfs blinden kunnen het ontwerp voelen en gemakkelijk gebruiken.

Het Pimoji-project begon in september 2019 in Suwon en werd in december 2019 voltooid in Hwasung. Het werd tentoongesteld in de Hypsung University Galley in december.

Dit ontwerp is gebaseerd op onderzoek naar ouderen die lijden aan chronische ziekten en veel medicijnen gebruiken. Het probleem was dat de generieke vormen van medicijnen er vaak hetzelfde uitzien, waardoor het moeilijk is om ze te onderscheiden. Het idee om de vorm van organen te gebruiken kwam voort uit de zoektocht naar abstracte symbolen die voor iedereen herkenbaar zijn.

Pimoji heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Idee en Conceptueel Ontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gewaardeerd om zijn integratie van de beste industriële praktijken en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jong Hun Choi
Afbeeldingscredits: All photo credits to Jong hun Choi
Projectteamleden: Jong Hun Choi
Projectnaam: Pimoji
Projectklant: Jong Hun Choi


Pimoji IMG #2
Pimoji IMG #3
Pimoji IMG #4
Pimoji IMG #5
Pimoji IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp