Nera Asimmetrica: Een Hybride Hypercar Die Verleden en Toekomst Verbindt

Ontworpen door Andrea Grosso, een eerbetoon aan het verleden en een doorbraak voor de toekomst

De Nera Asimmetrica, ontworpen door Andrea Grosso, is een hybride hypercar die de grenzen van innovatie en technologie verlegt. Met zijn unieke eigenschappen en geavanceerde technologieën, brengt deze auto een eerbetoon aan het verleden en dient het als een breekpunt voor de toekomstige patronen in de auto-industrie.

De inspiratie voor de Nera Asimmetrica komt voort uit de wereld van moderne supercars, waar het concept van een hybride auto nog steeds exclusief is voor grote, bewezen merken. Grosso wilde deze onbenutte optie verkennen en creëerde een auto die de bestuurder de vrijheid geeft om te kiezen welk type tractie te gebruiken. Dit maakt de rijervaring niet alleen aangenaam, maar ook opwindend. Bovendien heeft hij lijnen en stijlen uit het verleden gecombineerd met moderne concepten en technologieën.

Wat de Nera Asimmetrica onderscheidt van andere auto's, is de combinatie van een 9.500 rpm 3.8-liter twin turbocharged boxermotor, twee 300 Kw elektrische motoren voorin en 2 120kw MGU-Hs. Deze hybride hypercar is ontworpen om een intense rijervaring te bieden. Het heeft een uniek modulair chassis en een cockpit geïnspireerd op moderne militaire straaljagers. Bovendien brengt het de pop-up koplampen weer tot leven door middel van 3D-printen, een idee uit het verleden ingekaderd met oplossingen die naar de toekomst kijken.

De Nera Asimmetrica is gerealiseerd met behulp van Rhinoceros 7 en gerenderd met Keyshot 11. Dit project is een virtueel prototype om een nieuwe voertuigconfiguratie te testen die de productie van een hybride supercar flexibel maakt met een hoge passieve veiligheid, terwijl een hoog prestatieniveau behouden blijft.

De technische specificaties van de auto omvatten een 6-cilinder 1015 pk boxermotor met 2 voorste elektrische motoren en twee 2 MGU-H in split turbo configuratie voor een totaal van 1578 pk. De auto heeft een 8-cel lithium-ion batterij en een geschatte topsnelheid van 448.5Km/h.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van de Nera Asimmetrica was het integreren van alle aandrijfsystemen in het project, evenals het uitrusten van de auto met het energieterugwinningssysteem terwijl een correcte koeling behouden bleef en de carrosseriestructuur aangepast werd aan het totale vermogen. Om dit te bereiken, heeft Grosso een modulair chassis ontworpen met een dubbele kooi in koolstof en de passagiersruimte uitgerust met 5 airbags en een systeem dat automatisch de juiste structuren waarschuwt in geval van een ongeval.

De Nera Asimmetrica is een eerbetoon aan het verleden dat naar de toekomst is geprojecteerd. Het is een startpunt voor een nieuw type concept hypercar. Oude oplossingen ontmoeten nieuwe apparaten en technologieën, harmoniseren in sinuïde vormen en buitengewone prestaties die de bestuurder een rijervaring geven die niet alleen intiem maar ook opwindend is.

Dit ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze dragen bij aan een betere wereld door het integreren van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Andrea Grosso
Afbeeldingscredits: Andrea Grosso
Projectteamleden: Andrea Grosso
Projectnaam: Nera Asimmetrica
Projectklant: Andrea Grosso


Nera Asimmetrica IMG #2
Nera Asimmetrica IMG #3
Nera Asimmetrica IMG #4
Nera Asimmetrica IMG #5
Nera Asimmetrica IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp