Remoltra: Een Revolutionair Telemedisch Apparaat

Ontwerper Jiannan Wang stelt voor: Een oplossing voor thuisdiagnose met echografie

Geïnspireerd door de wereldwijde chaos en de uitdagingen die het met zich meebrengt voor de kwetsbaren, presenteert Jiannan Wang de Remoltra, een op afstand bestuurbaar echografiesysteem. Dit innovatieve ontwerp belooft een revolutie in de gezondheidszorgsector door het mogelijk te maken om professionele medische tests en diagnoses op afstand uit te voeren.

De Remoltra is een kleurendoppler echografisch diagnosesysteem dat speciaal is ontworpen om de problemen aan te pakken waarmee ouderen en gehandicapten worden geconfronteerd wanneer ze niet in staat zijn om naar het ziekenhuis te gaan en de arts niet in staat is om thuis te bezoeken. Het systeem bestaat uit een thuistoestel dat naar het huis van de patiënt wordt gestuurd. Via IoT-technologie kan de arts in het ziekenhuis het beeldvormingsapparaat bedienen om real-time controle uit te oefenen over de sonde op het thuistoestel dat de patiënt bedekt, om zo een professionele test uit te voeren en een nauwkeurige diagnose te stellen.

De unieke eigenschappen van dit ontwerp liggen in het gebruik van kleurendoppler echografie beeldvormingstechnologie voor diagnose en IoT-technologie om het thuistoestel en het beeldvormingsapparaat in het ziekenhuis te verbinden. Bovendien maakt de krachtfeedbacktechnologie het mogelijk voor de arts om de echte weerstand te voelen die de sonde op het thuistoestel detecteert, zodat hij weet wanneer hij moet stoppen met het indrukken van de huid van de patiënt.

De interactie met het ontwerp is eenvoudig en intuïtief. Na een online boeking wordt het thuistoestel naar het huis van de patiënt gestuurd. De patiënt hoeft alleen maar te gaan liggen en het thuistoestel over het bovenlichaam te plaatsen, terwijl de arts in het ziekenhuis het beeldvormingsapparaat opstart en verbindt met het thuistoestel. Met behulp van een touchscreen dat de positie van de sonde toont, kan de arts de krachtfeedbackpen bedienen en naar verschillende posities bewegen, terwijl de robotarm hetzelfde doet en de huidweerstandsgegevens terugstuurt naar de pen zodat de arts de kracht kan voelen.

De ontwikkeling van dit project begon in maart 2022 in Changsha en Qinhuangdao, China, en de technologie erachter wordt nog steeds ontwikkeld. Het heeft de prestigieuze Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Idee en Conceptueel Ontwerp in 2023, wat een erkenning is voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

De Remoltra belooft een revolutie teweeg te brengen in de gezondheidszorgsector door het mogelijk te maken om professionele medische tests en diagnoses op afstand uit te voeren, waardoor de toegang tot gezondheidszorg voor de kwetsbaren wordt verbeterd. Het is een bewijs van hoe innovatie en technologie kunnen worden ingezet om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan en een betere wereld te creëren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Liang Zhang, Jiannan Wang
Afbeeldingscredits: #1: Creator Jiannan Wang, Remoltra, 2022. #2: Creator Jiannan Wang, Remoltra, 2022. #3: Creator Jiannan Wang, Remoltra, 2022. #4: Creator Jiannan Wang, Remoltra, 2022. #5: Creator Jiannan Wang, Remoltra, 2022. Video Credits: Creator Jiannan Wang, Remoltra, 2022.
Projectteamleden: Liang Zhang, Jiannan Wang
Projectnaam: Remoltra
Projectklant: Liang Zhang, Jiannan Wang


Remoltra IMG #2
Remoltra IMG #3
Remoltra IMG #4
Remoltra IMG #5
Remoltra IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp