Draw One: Een Unieke Kalender die Tijd als een Kostbaar Geschenk Beschouwt

Ontwerpers Dan Wang en Ziqiang He introduceren een minimalistische kalender met een krachtige boodschap

Draw One, een innovatieve kalender ontworpen door Dan Wang en Ziqiang He, benadrukt de kostbaarheid van tijd door de vorm van een tissuebox te gebruiken. Het ontwerp won onlangs de Bronzen A' Idea en Conceptual Design Award in 2022.

De kalender, die kan worden gebruikt als een papieren handdoek, bestaat uit individuele vellen papier die elk een datum van de dag vertegenwoordigen. Elke dag is uniek en na het trekken van het papier kan het niet opnieuw worden gebruikt. Dit is een metafoor voor de eenrichtingsaard van de tijd en het trekken van papier betekent ook het koesteren van de tijd, net zoals men papier zou sparen.

Draw One Kalender is een minimalistische kalender die de vorm van een tissuebox gebruikt als een metafoor voor de kostbaarheid van de tijd. Tegelijkertijd kan de gebruiker ook de resterende tissues zien door de opening aan de voorkant van de kalender, wat het verband legt met de rest van het jaar. Op de premisse van het voldoen aan de behoeften van gebruikers voor het gebruik van de kalender, wil Draw One Calendar een correct concept van tijd overbrengen, dat wil zeggen, koester de tijd en leef in het moment.

De kalender is gerealiseerd door middel van gestandaardiseerde productie van houten borden door snijtechnologie, het printen van logo's op de borden met lasertechnologie, het verbinden van de onderdelen met milieuvriendelijke lijm en ten slotte het aanbrengen van was om de natuurlijke textuur en zachte aanraking van het hout te behouden. De technische specificaties van het ontwerp zijn een breedte van 400 mm, een diepte van 170 mm en een hoogte van 230 mm.

De uitdaging van het ontwerp was om de concepten van het koesteren van de tijd en de eenrichtingsaard van de tijd in de vorm van een kalender te integreren en aan de gebruikers over te brengen. De manier van het trekken van papieren handdoeken is ook eenrichtingsverkeer en het kan de gebruikers toestaan om deel te nemen aan het gebruik, wat een innovatieve combinatie is.

Draw One Kalender is een minimalistische kalender die de vorm van een tissuebox gebruikt als een metafoor voor de kostbaarheid van de tijd, en de vorm van papier trekken betekent ook het koesteren van de tijd zoals het sparen van papier. Tegelijkertijd kan de gebruiker ook de resterende tissues zien door de opening aan de voorkant van de kalender, wat het verband legt met de rest van het jaar. Draw One Calendar wil een correct concept van tijd overbrengen, dat wil zeggen, koester de tijd en leef in het moment.

Het ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Idea en Conceptual Design Award in 2022. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dan Wang
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer Ziqiang He, Calendar, 2021. Image #2: Designer Ziqiang He, Color selection, 2021. Image #3: Designer Ziqiang He, Details, 2021. Image #4: Designer Ziqiang He, Scenarios, 2021. Image #5: Designer Ziqiang He, Draw One, 2021.
Projectteamleden: Dan Wang Ziqiang He
Projectnaam: Draw One
Projectklant: Dan Wang


Draw One IMG #2
Draw One IMG #3
Draw One IMG #4
Draw One IMG #5
Draw One IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp