Futurism Sales Center: Een Futuristisch Ontwerp dat Lokale Cultuur omarmt

Een Ontwerp van Shenzhen Fanst Design Co., Ltd

Het Futurism Sales Center, gelegen op een heuvel in Chongqing City, is vormgegeven als een doos aan de buitenkant. Het ontwerpteam haalt inspiratie uit berglichtjes en combineert dit met de lokale cultuur om een exclusieve club te creëren met een unieke menselijke ervaring en marketingattributen.

Het Futurism Sales Center onderscheidt zich van andere verkoopafdelingen door de nadruk te leggen op toekomstige bruikbaarheid. Het is gepositioneerd als een recreatieclub met voornamelijk een ontvangstfunctie. Naast het basisontvangstgebied, de zandtafelruimte en de tentoonstellingsruimte, is het uitgerust met een zwembad, een film- en televisiezaal en andere recreatie- en entertainmentruimtes.

Het metalen frame in het privéontvangstgebied voegt een gevoel van ritueel toe en balanceert de ruimte in de rechthoekige as. Bij het creëren van licht- en schaduweffecten wordt het felle natuurlijke licht gefilterd met glazen bakstenen, waarna het licht de ruimte binnenkomt en minder verblindend is. De fijne rechte lijnen op het plafond worden gemaakt van hernieuwbare PVC-houtnerf en stalen platen, waardoor er een natuurlijk comfort ontstaat in combinatie met de beige marmeren vloeren die zich uitstrekken tot aan de muur.

Het Futurism Sales Center heeft een totale oppervlakte van 1550 vierkante meter en is ontworpen door het team van Shenzhen Fanst Design Co., Ltd, bestaande uit Xin Wang, Chuang Hua Jiang en Yu Ping Qiu. Het project bevindt zich in Chongqing, China en werd voltooid in januari 2020.

De kunstwerkruimte bij de ingang van de eerste verdieping neemt een onconventionele benadering door een zelfademende glazen bol kroonluchter op te zetten voor interactie tussen mens en ruimte, glinsterend als vuurvliegjes in de bergen. De samenstellende stenen muur is vaag doordrongen van het licht, waardoor de architectonische lagen in de lucht worden benadrukt en de ruimte wordt verdeeld om een etherisch artistiek concept te vormen.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van het zwembadclubgebouw was de lage plafondhoogte, waardoor mensen zich beperkt voelen in de ruimte. Het ontwerpteam heeft het effect van de bouwbalk op de hoogte vermeden door de doorgangen van verschillende leidingen te verbergen. Daarnaast is er gekozen voor een open ontwerp in het midden van het zwembadplafond, ondersteund door golvende metalen platen die het wateroppervlak van het zwembad weerspiegelen, waardoor het gevoel van ventilatie en comfort in de ruimte wordt benadrukt. De kleedkamer oogt eenvoudig en waardig, met goed georganiseerde kasten die voldoen aan de opslagbehoeften van meerdere gebruikers.

Het Futurism Sales Center is een ontwerp dat esthetisch verbonden is met de omringende natuurlijke schoonheid. Het maakt gebruik van beige en houtkleuren om een natuurlijke en comfortabele sfeer te creëren. Door lokale architecturale en culturele kenmerken te combineren met moderne elementen, wordt een ruimte gecreëerd met een moderne esthetiek.

Het Futurism Sales Center heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende expertise en innovatie. Het ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap, en positieve gevoelens, verbazing en verwondering opwekken.

Afbeeldingscredits: Yan Ming


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xin Wang
Afbeeldingscredits: Yan Ming
Projectteamleden: Xin Wang, Chuang Hua Jiang, Yu Ping Qiu
Projectnaam: Futurism
Projectklant: Xin Wang


Futurism  IMG #2
Futurism  IMG #3
Futurism  IMG #4
Futurism  IMG #5
Futurism  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp