Elegant Imperium: Een Symfonie van Vorm en Functie

Yu-Shan Liu's Meesterwerk in Residentiële Architectuur

Het toppunt van luxe is niet alleen rijkdom, maar het vermogen om goed te leven. Het project 'Elegant Empire' van ontwerper Yu-Shan Liu belichaamt dit concept door een ruimte te creëren die moeiteloosheid en elegantie uitstraalt.

De uitdaging om een gezinswoning te creëren die zowel open als intiem aanvoelt, is met verve aangepakt in het 'Elegant Empire' project. Dit 366 vierkante meter tellende appartement, ontworpen voor een gezin van vier, maakt gebruik van rondingen en bogen die door de gehele ruimte lopen. Deze elementen zijn niet alleen esthetisch aangenaam, ze vervullen ook een praktische functie door verschillende ruimtes met elkaar te verbinden en tegelijkertijd een gevoel van afzondering te behouden.

De keuze voor antiek geborsteld messing zorgt voor een moderne en schone uitstraling, die consequent is doorgevoerd in zowel de openbare als de privéruimtes. De open keuken en woonkamer vormen samen een multifunctionele ruimte die ideaal is voor een groeiend gezin, waarbij eten, entertainment en sociale interactie naadloos in elkaar overgaan.

De realisatie van 'Elegant Empire' vond plaats tussen juni 2022 en februari 2023 in New Taipei City, Taiwan. Het ontwerp is niet alleen een antwoord op de wens voor een grote woonkamer waar het gezin samen tijd kan doorbrengen, maar ook een oplossing voor de technische uitdaging om vijf en-suite slaapkamers te integreren in een verbouwing van twee appartementen tot één eengezinswoning.

De toepassing van een aanzienlijke hoeveelheid messing in het gehele appartement, zonder in te boeten aan stijl, was een van de grootste uitdagingen van het project. Het resultaat is een ruimte waarin rondingen en bogen op een doordachte manier zijn geïntegreerd, van de gang tot aan het hoge plafond, en waarbij de antieke afwerking van het messing een tijdloze esthetiek toevoegt.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. De award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in het combineren van kunst, wetenschap, design en technologie, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu-Shan Liu
Afbeeldingscredits: Yu-Shan Liu
Projectteamleden: Yu-Shan Liu
Projectnaam: Elegant Empire
Projectklant: Dreamer International Interior Design


Elegant Empire IMG #2
Elegant Empire IMG #3
Elegant Empire IMG #4
Elegant Empire IMG #5
Elegant Empire IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp