Speelse Levendigheid in Scandinavisch Design

Yi Ting Liao's Residentie Vermengt Fitness met Kinderspel

In een nieuw licht werpt Yi Ting Liao's ontwerp 'Childlike Vividness' een frisse blik op het samensmelten van een speelse kinderlijke sfeer met een Scandinavische woonstijl, waarbij fitness en familie centraal staan.

Het appartement, ontworpen voor een gezin van vier, weerspiegelt de passie van de ouders voor buitensporten en de kindvriendelijke levensstijl. De ruimte is zo gepland dat er voldoende plek is voor beweging en interactie tussen ouder en kind. Het resultaat is een woning die zowel een speelse indruk als een fitnessruimte combineert, met een fris kleurenpalet dat dient als achtergrond voor het Scandinavische huis van het gezin.

De unieke eigenschappen van het ontwerp liggen in de levendige inrichting, waarbij de fitnessapparatuur naast het raam is geplaatst en qua stijl en kleur is aangepast, zodat de koude ijzeren stukken veranderen in sterren in de kamer en regenbogen in het huis. Ingebouwde verlichting in de muur creëert een dromerige, sterrenhemelachtige sfeer wanneer de lichten aan zijn. Een kast in de vorm van een huis dient als een blikvanger in de hal.

De materialen die gebruikt zijn voor 'Childlike Vividness' zijn milieuvriendelijk en omvatten onder andere eco-vriendelijke systeempanelen, staalborstel houtfineer, latexverf van Benjamin Moore en Dulux, glas, ijzeren onderdelen en systeemkasten. De kleurstelling, met warme kleuren en zuiver wit als basis, versterkt het thema van kinderlijke levendigheid, terwijl lichtblauw, roze en paars de muren bedekken en frisheid uitstralen.

De woning, met een oppervlakte van 128,9 vierkante meter, is aangepast en opnieuw ingericht met vier kamers, een woonkamer, een eetkamer en twee badkamers. De ruimte is afgestemd op de leefgewoonten van de bewoners, met grote opbergruimtes voor fitnessapparatuur en een open eetkamer met een eiland voor flexibiliteit. Het privégedeelte bevat een hoofdslaapkamer met een vierdelige badkamer en een op maat gemaakte kleedruimte, evenals extra wandopslag voor kleding.

Naast het voldoen aan de fitness- en opslagbehoeften van het echtpaar, heeft de ontwerper de opslagfuncties gemaximaliseerd, zoals het verdubbelen van de opslagcapaciteit van de kleedkamer in de hoofdslaapkamer om toekomstige leefsituaties en behoeften te accommoderen. Bovendien heeft de ontwerper een eiland en geïmporteerde apparaten gepland voor het koppel dat graag kookt.

Het project, voltooid in november 2023 in Taiwan, is een getuigenis van Yi Ting Liao's vermogen om een ruimte te creëren die niet alleen voldoet aan de behoeften van een actief gezin, maar ook een speelse en uitnodigende omgeving biedt. Het is een plek waar zowel volwassenen als kinderen kunnen genieten van hun dagelijkse oefeningen en avonturen, allemaal binnen de warmte van hun eigen huis.

'Childlike Vividness' van Yi Ting Liao is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024, als erkenning voor het goed ontworpen, praktische en innovatieve concept dat professionele en industriële eisen overtreft.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Guten Interior Design
Afbeeldingscredits: Guten Interior Design
Projectteamleden: Yi-Ting Liao
Projectnaam: Childlike Vividness
Projectklant: Guten Interior Design


Childlike Vividness IMG #2
Childlike Vividness IMG #3
Childlike Vividness IMG #4
Childlike Vividness IMG #5
Childlike Vividness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp