Warm Flower Room Slow Hours: Een Elegant en Romantisch Huis

Een Renovatieproject van Tang Cheng-Wen

Inleiding

Dit artikel belicht het prachtige renovatieproject genaamd "Warm Flower Room Slow Hours", ontworpen door Tang Cheng-Wen. Het project omvat de transformatie van een oude eengezinswoning in een elegante en romantische residentie. Met een oppervlakte van 108m2 is dit huis een perfecte weerspiegeling van de passies en persoonlijkheid van de eigenaar. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en het vakmanschap achter dit prachtige ontwerp.

Ontwerpinspiratie

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de voorliefde van de eigenaar voor vintage objecten en de passie voor koken, bloemschikken en sociale bijeenkomsten. Deze elementen hebben het ontwerpteam geïnspireerd bij het creëren van een ruimte die elegantie en romantiek uitstraalt. Een voorbeeld hiervan is de grijstinten die zich uitstrekken van de muren tot de vloer bij de entreehal, evenals de privécollectie van vintage meubels van de eigenaar.

Unieke Eigenschappen

Een van de unieke kenmerken van dit project is de herindeling van de ruimte om te voldoen aan de behoeften van de eigenaar. De oorspronkelijke drie kamers zijn omgebouwd tot twee kamers, waarbij de ongebruikte gang slim is verkort en de openbare ruimte is vergroot. Daarnaast is het loungegedeelte bij het raam iets teruggetrokken en zijn verschillende vloermaterialen, evenals ijzeren en glazen vouwdeuren, gebruikt om de verschillende gebieden te definiëren.

Realisatietechnologie

Bij de realisatie van dit ontwerp is gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken. Zo zijn er facettexturen en patronen gecreëerd door middel van het bouwproces, zoals de hoofdwand in de lounge en de wand in de eetkamer, die zijn afgewerkt met een troffel. Daarnaast zijn verschillende materialen gecombineerd om de sfeer van vroeger tot leven te brengen, zoals het harmonieuze samenspel tussen het tapijtachtige visgraatvloer en de matte tegels.

Interactie en Functionaliteit

De open indeling van de openbare ruimte, waaronder de lounge, de zonovergoten bloementuin, de eetkamer en de keuken met een centraal eiland, biedt de eigenaar de mogelijkheid om te genieten van verschillende activiteiten, zoals sociale bijeenkomsten en bloemschiklessen. De ruimtes zijn zorgvuldig ontworpen om elkaar aan te vullen en een diversiteit aan interactieve mogelijkheden te bieden. Een glazen vouwdeur scheidt de eetkamer van de multifunctionele ruimte, terwijl een holle displayplank aan de linkerkant van de muur het zichtveld vergroot. De verkorte gang is opgenomen als onderdeel van de open ruimte.

Locatie en Tijdlijn

Dit project werd voltooid in juni 2020 in Taipei City, Taiwan.

Uitdagingen en Beloningen

Het ontwerpteam werd geconfronteerd met verschillende uitdagingen bij de realisatie van dit ontwerp. Zo moest er rekening worden gehouden met de functionele aspecten van de keuken, zoals de plaatsing van de gootsteen en de waterdispenser. Daarnaast moest de vloer worden verhoogd om lange leidingen te vermijden en werd er gebruik gemaakt van hoogteverschillen in de structuur om een praktische displayplank en een complete wand te creëren.

Conclusie

"Warm Flower Room Slow Hours" is een prachtig renovatieproject dat de persoonlijkheid en passies van de eigenaar weerspiegelt. Het ontwerp is zorgvuldig uitgevoerd met aandacht voor detail en vakmanschap. Het resultaat is een elegante en romantische residentie waar de eigenaar kan genieten van het leven en zijn passies kan uiten.

Afbeeldingscredits: hhly_photography

Awards en Erkenning: Dit ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Winkel- en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs erkent ontwerpen van uitmuntendheid en innovatie die een buitengewoon niveau van vakmanschap en artistiek talent laten zien.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tang Cheng-Wen
Afbeeldingscredits: hhly_photography
Projectteamleden: Tang Cheng-Wen
Projectnaam: Warm Flower Room Slow Hours
Projectklant: Tang Cheng-Wen


Warm Flower Room Slow Hours IMG #2
Warm Flower Room Slow Hours IMG #3
Warm Flower Room Slow Hours IMG #4
Warm Flower Room Slow Hours IMG #5
Warm Flower Room Slow Hours IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp