Futuristische Sales Center in Shanghai Pilot Free Trade Zone

Een unieke ruimte voor experimentele tentoonstellingen

In de snel ontwikkelende Shanghai Pilot Free Trade Zone in het zuidoosten van Shanghai bevindt zich het Family Maison Sales Center, ontworpen door Bill Xiong. Het cutting-edge ontwerp combineert moderne architectuur met een futuristische esthetiek en biedt een unieke ruimte voor experimentele tentoonstellingen.

Het Family Maison Sales Center is geïnspireerd op de vouw-, snij- en deconstructietechnieken van geometrische figuren. Door het gebruik van verschillende materialen en lijnen ontstaat er een progressief niveau, wat resulteert in een ruimte met een sciencefictionachtige sfeer. Het zwevende plafond presenteert een sculpturale vorm die de stereotypen doorbreekt, terwijl de minimalistische en krachtige lijnen een omgeving creëren vol dynamische lijnen zonder hoeken en randen.

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de manier waarop het de grenzen van de tentoonstellingsruimte doorbreekt. Bill Xiong heeft gebruik gemaakt van cutting-edge moderne ontwerpidëen en de technologische kenmerken van de stad geïntegreerd. Het resultaat is een futuristische, artistieke en experimentele tentoonstellingsruimte die de bezoekers meeneemt op een reis door de mogelijkheden van design en innovatie.

Het Family Maison Sales Center beslaat een oppervlakte van 987 vierkante meter en is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën en materialen. Grote kunstinstallaties, bronzen en stenen beeldhouwwerken dragen bij aan de unieke uitstraling van de ruimte.

In de onderhandelingsruimte komen de punten en lijnen geleidelijk samen en vormen ze een oppervlak in de ruimte. Dit oppervlak, samen met het licht, creëert een vloeiende ruimte die een unieke artistieke schoonheid en een harmonieuze sfeer uitstraalt.

Het Family Maison Sales Center bevindt zich in de Free Trade Pilot Zone in het Fengxian District van Shanghai en zal naar verwachting in december 2020 worden voltooid en in gebruik worden genomen. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de interactie tussen punten, lijnen en oppervlakken en de perceptie en denkprocessen van de kijker.

Het ontwerp van het zwevende plafond boven de zandtafel was een technische uitdaging. Het combineert moderne vakmanschap en heeft een vorm die deconstructie en reconstructie van het gebouw weerspiegelt. Het resultaat is een plafond dat een gevoel van sciencefiction en verwondering oproept.

Het Family Maison Sales Center is een bekroond ontwerp en heeft in 2021 de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het ontwerp heeft een significante impact op de wereld en wordt erkend vanwege zijn uitmuntendheid en buitengewone eigenschappen.

Beeldcredits: Fotograaf Zheng Yan, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 熊比尔
Afbeeldingscredits: All Images : Photographer Zheng Yan, 2020.
Projectteamleden: Bi Shengsi, Luo Ting, Peng Cizhi, Xin Zhonghua
Projectnaam: Family Maison
Projectklant: 熊比尔


Family Maison IMG #2
Family Maison IMG #3
Family Maison IMG #4
Family Maison IMG #5
Family Maison IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp