Monochrome: Een Symfonie van Eenvoud en Natuurlijke Materialen

Luxe Villa van Emel Balci Bekroond met Zilveren A' Design Award

Emel Balci's visie op een moderne esthetiek die zowel onderscheidend als warm is, komt tot leven in de bekroonde villa 'Monochrome'.

In de wereld van luxe architectuur staat de villa 'Monochrome' als een toonbeeld van minimalistische elegantie. De ontwerper, Emel Balci, heeft een ruimte gecreëerd die niet alleen opvalt door zijn unieke karakter, maar ook door een warme uitstraling die eenvoud niet uit de weg gaat. De villa, gelegen in Buyukcekmece, Istanbul, is een meesterwerk dat functionaliteit en esthetiek naadloos combineert.

Het hart van het project is de indrukwekkende hal, waar een houten schuifgordijnsysteem in de eetruimte de aandacht trekt. Dit systeem, samen met de 7,5 meter hoge Sominine muur, vormt een elegante scheiding tussen de woon- en eetgedeeltes. De natuurlijke materialen zoals hout, marmer, keramiek, gelakte elementen, metaal, glas en spiegels zijn met uiterste precisie gekozen en verwerkt, en dragen bij aan de monochrome kleurstelling die het project kenmerkt.

De villa beslaat een oppervlakte van 400 vierkante meter en is voorzien van vijf slaapkamers, twee woonkamers, zes badkamers en een privézwembad. Het gebruik van hout is prominent aanwezig; bijna alle wanden zijn bekleed met houten panelen, en grijs en steenkleuren domineren het kleurenpalet. De nadruk op natuurlijke materialen en details maakt dit ontwerp tot een ware oase van rust en luxe.

De interactie met de ruimte is intuïtief en minimalistisch, waarbij het schaduwspel van de houten gordijnen en het strategische lichtspel bijdragen aan de esthetische charme en functionaliteit van de villa. Het project, dat in december 2021 van start ging en in maart 2022 voltooid werd, is een perfect voorbeeld van hoe natuur, eenvoud en functionaliteit harmonieus samenkomen in een interieurontwerp.

De grootste uitdaging tijdens het ontwerpproces was het creëren van een samenhangend geheel waarbij elk element het andere versterkt. De zorgvuldige selectie en toepassing van materialen was cruciaal om een balans te vinden tussen eenvoud en functionaliteit, wat resulteerde in een ontwerp dat zowel natuurlijk als doelgericht aanvoelt.

Deze inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven; de villa 'Monochrome' is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionaliteit en een opmerkelijk niveau van expertise en innovatie. Het is een erkenning voor ontwerpen die niet alleen technisch sterk zijn, maar ook artistieke vaardigheid en een positieve emotie uitstralen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Emel Balcı
Afbeeldingscredits: Emel Balcı
Projectteamleden: Emel Balcı
Projectnaam: Monochrome
Projectklant: ML Mimarlik


Monochrome IMG #2
Monochrome IMG #3
Monochrome IMG #4
Monochrome IMG #5
Monochrome IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp