Villa in de Wolken: Een Toekomstvisie

Wang Weidong en Han Fang creëren een dynamische ervaringsruimte

In de Villa in de Wolken wordt een visie op de toekomstige levensstijl gepresenteerd, waarbij technologie en comfort samensmelten in een verkoopcentrum met een uniek ontwerp.

Wang Weidong en Han Fang hebben met de Villa in de Wolken een verkoopcentrum ontworpen dat zich onderscheidt door zijn dynamische ervaring met lijnen en boogvormen. De ingetogen vormgeving van muren en plafonds zorgt voor een elegante en heldere uitstraling. Dit project belichaamt een visie op de levensstijl van de toekomst, met een vleugje technologie die de ruimte een experimenteel karakter geeft. Het resultaat is een ruimte die een sterke visuele indruk maakt, gevarieerde ruimtelijke effecten biedt en een gevoel van comfort en ontspanning uitstraalt.

De unieke eigenschappen van het ontwerp komen tot uiting in een zandloper-vormige kunstinstallatie in het plafond van de ontvangsthal, waar de gelaagde bogen een ritmisch 3D-gevoel onthullen. De kleuren wit en donkergroen zorgen voor een balans tussen rust en levendigheid, terwijl de sofa's een privé onderhandelingsruimte omsluiten. De combinatie van bochten en lijnen, samen met donkergroene en rustige kleuren, creëren een flexibele en vloeiende ruimte. Het kindergedeelte is gethematiseerd met een 'tijdcapsule' en bevat lichte en flexibele geometrische elementen die leven in de ruimte brengen.

De ontvangsthal kenmerkt zich door een samenhangende matte textuur, die een natuurlijke en pure toon zet. Een cirkelvormige installatie met witte gebogen schermelementen definieert het gebied waar de vastgoedmodellen worden getoond, wat een futuristische sfeer creëert. De harmonieuze kleuren, materialen, verlichting en kunstwerken vloeien samen in de ontmoetingsruimte. De cirkelvormige kolommen strekken zich omhoog uit en complementeren de spiraalvormige cantilever die erboven hangt. Het functionele gebied is uitgevoerd in grijstinten, die het ruimtelijke temperament en sentiment met elkaar verweven.

De verticale lijnen in de ruimte van 1.000 vierkante meter creëren een uitgebreide visuele ervaring die de diepte en spanning van het gebied versterkt. Het visuele perspectief leidt de stroom van de ruimte, waardoor het een natuurlijke en charmante uitstraling krijgt. De verbinding tussen de eerste en tweede verdieping voegt een gevoel van levendigheid toe. De keuze voor eenvoudige en rustgevende kleuren zorgt voor een pure en ontspannen sfeer, die bezoekers een gevoel van overvloed, tevredenheid en ontspanning biedt.

De binnenruimtes zijn ontworpen met onderling verbonden gebieden die een passende afstand van elkaar bewaren. De boogvormige geometrische structuren op de muren en plafonds creëren een visueel verbluffende ruimtelijke orde en structurele esthetiek. De ruimte is ritmisch gerangschikt, met elk gebied gelaagd en verdeeld om te voldoen aan de functionele behoeften van verschillende scènes. De circulatie door de ruimte is consistent en vloeiend, en biedt naadloze overgangen en ononderbroken uitzichten.

Het project Villa in de Wolken is gestart in juni 2022 en voltooid in oktober 2022, gelegen in Shijiazhuang, provincie Hebei, China. De ontwerpers hebben een strikte ruimtelijke orde gevolgd en gebogen oppervlakken gebruikt om de dimensies van tijd en ruimte te reconstrueren. Ze hebben materialen, kleuren en vormen over elkaar gelegd en gecombineerd om ruimtelijke niveaus te creëren die een meeslepende zintuiglijke ervaring bieden. Deze doordachte benadering streeft ernaar mensen, technologie en gebouwen dichter bij elkaar te brengen. Door een balans te vinden tussen abstractie en concreetheid, toont het ontwerp een 'humanistische natuur' en weerspiegelt het de aspiraties van mensen voor een beter toekomstig leven.

Deze Design is bekroond met Zilver in de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan topontwerpen die blijk geven van creativiteit, professionele uitmuntendheid en innovatie. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wang Weidong, Han Fang
Afbeeldingscredits: Model
Projectteamleden: Wang Weidong and Han Fang
Projectnaam: Villa in Clouds
Projectklant: Donghe Design


Villa in Clouds IMG #2
Villa in Clouds IMG #3
Villa in Clouds IMG #4
Villa in Clouds IMG #5
Villa in Clouds IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp