Meridian Space: Een Revolutie in Massage en Ruimteontwerp

Ontwerper Dung Lin Tsai integreert meridiaansysteem in ruimtelijk ontwerp

In een baanbrekende benadering van ruimtelijk ontwerp, heeft Dung Lin Tsai het traditionele meridiaansysteem vertaald naar een massage-ervaring die zowel het lichaam als de ruimte revitaliseert.

In Taipei is een project van start gegaan dat de traditionele Chinese geneeskunde naar een hoger niveau tilt. Het 'Meridian Space' project, ontworpen door Dung Lin Tsai, is een unieke fusie van massage en architectuur, geïnspireerd door het meridiaansysteem. Dit systeem, dat energie- en bloedbanen binnen het lichaam beschrijft, wordt in dit ontwerp weerspiegeld in de structuur van de ruimte zelf.

De ontwerper heeft de hoofdpaden in de ruimte, die de meridianen voorstellen, op een innovatieve manier in het ontwerp geïntegreerd. De hoofdruimte vertakt zich in verschillende kamers, vergelijkbaar met bloedvaten, die zijn opgebouwd uit natuurlijke bouwmaterialen. Deze keuze symboliseert de natuurlijke staat van het menselijk lichaam en dient als metafoor voor de oorspronkelijke staat van de ruimte.

De realisatie van dit ontwerp vereiste een gestroomlijnde en vereenvoudigde aanpak van materiaalgebruik. Door bestaande compartimenten en objecten ongewijzigd te laten en natuurlijke materialen toe te voegen, werd de bouwperiode verkort en afval verminderd, wat bijdraagt aan milieuvriendelijke doeleinden.

Met een oppervlakte van 178 vierkante meter biedt 'Meridian Space' een ervaring die verder gaat dan een traditionele massage. Door de ruimte te conceptualiseren met 'vaten' in combinatie met de aangeboden diensten, hoopt de ontwerper dat klanten genieten van massages en een interessante ervaring die geïnspireerd is door het meridiaansysteem.

De uitdaging voor Dung Lin Tsai lag in het integreren van de nieuwe ontwerpelementen met de bestaande structuur, zodat de ruimte de geest van het concept belichaamt. Dit vereiste een zorgvuldige balans tussen behoud en innovatie. Het project, dat in februari 2023 in Taipei van start ging, zal naar verwachting in april 2023 voltooid zijn.

Dit visionaire project, dat de 'mai walkways' centraal stelt, is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design' in 2024. De prijs erkent de uitzonderlijke creativiteit en vindingrijkheid van het ontwerp, dat niet alleen technische en creatieve vaardigheden toont, maar ook bijdraagt aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TSAI DUNG LIN
Afbeeldingscredits: Doit Studio
Projectteamleden: TSAI DUNG LIN
Projectnaam: Meridian
Projectklant: DOIT Studio


 Meridian IMG #2
 Meridian IMG #3
 Meridian IMG #4
 Meridian IMG #5
 Meridian IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp