Inter Realm: Een Uniek Ontwerp dat Ruimte en Objecten Verbindt

Een Meesterwerk van Wang Yi Fang

Inleiding:

Het ontwerp van Inter Realm, gecreëerd door Wang Yi Fang, is een verbluffend voorbeeld van hoe ruimte en objecten met elkaar kunnen worden verbonden. Het concept van "Inter-Realm" vormt de kern van dit project, waarbij witte ruimte fungeert als de verbindende factor tussen objecten en ruimte. Door het subtiel vormgeven van de verborgen witte ruimte, wordt de nadruk gelegd op de onderlinge relatie tussen ruimtes en objecten.

Met zijn unieke eigenschappen onderscheidt dit ontwerp zich van andere residentiële huizen. Er zijn drie belangrijke relaties binnen deze ruime omgeving: de sfeer tussen de omgeving en het medium, de perceptie die het medium aan de gebruiker geeft, en de interactie tussen de gebruiker en de omgeving. Deze relaties worden binnenshuis gegenereerd en hun onderlinge verbinding bevordert de dialoog tussen mensen, objecten en de omgeving.

De realisatie van dit ontwerp maakt gebruik van geavanceerde technologieën. Verschillende binnenmuren zijn ontworpen met titanium-geplateerde randen om een dialoog tussen materialen te creëren en de lineaire proporties te benadrukken. In het slaapgedeelte ligt de focus op opbergruimte. Daarom zijn de kastoppervlakken voornamelijk uitgerust met verticale deuren en horizontale lamellen, wat zorgt voor een aantrekkelijk horizontaal en verticaal lineair contrast.

De specificaties van dit ontwerp zijn indrukwekkend. Van de foyer tot de woonkamer reflecteert een wand-tot-wand zwarte spiegelkast het openbare domein en verbreedt het het gezichtsveld. Aan de achterkant van de woonkamer creëert de speciaal ontworpen zwevende wandkast op slimme wijze een pittoreske wanorde met het plafond, de muur en de lage kast achter de bank. De verbinding tussen deze objecten verlicht niet alleen het beklemmende gevoel dat wordt veroorzaakt door het lage plafond, maar maakt ook van zowel harde als zachte meubels in de ruimte geen afzonderlijke individuen, maar gerelateerde entiteiten met een verhalende relatie.

Inter Realm wordt gekenmerkt door verschillende tags, waaronder "Inter Realm", "Girl with a Pearl Earring", "The mirror cabinet", "Multi-level linear" en "Titanium-plated". Deze tags weerspiegelen de essentie en unieke kenmerken van dit ontwerp.

De interactie van dit ontwerp is zorgvuldig geoptimaliseerd om de functie te optimaliseren en de gebruiker de beste ervaring te bieden. De ontwerper heeft opzettelijk witte ruimtes gecreëerd om een natuurlijke achtergrond te vormen en de lay-out van het gebied te vergroten. De ruimte is vol van sequenties en lijnen die de aandacht richten op de foyer, een centraal punt met een mozaïekcollage die het beroemde schilderij "Meisje met de Parel" van Vermeer imiteert.

Dit ontwerp werd gerealiseerd in 2020 en heeft verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het creëren van een dialoog tussen materialen door het gebruik van titanium-geplateerde randen.

De ontwerper heeft met Inter Realm een meesterwerk gecreëerd dat de kunstzinnigheid en esthetiek van de ruimte benadrukt. Door de gelaagde interface en de bewegende lijnen in de ruimteomgeving ontstaat er een verhaalachtige sfeer die esthetisch denken stimuleert. De voortdurende gevelprestatie, spiegelreflectie en decoratie in de ruimte integreren een reeks lijnen, blokoppervlakken, ruimte en de relatie tussen mensen.

Inter Realm is bekroond met de prestigieuze A' Design Award in 2022. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Inter Realm is een inspirerend ontwerp dat de grenzen tussen ruimte en objecten vervaagt. Met zijn unieke concept, technologische realisatie en esthetische waarde, is dit ontwerp een ware blikvanger in de wereld van architectuur en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: WANG YI FANG
Afbeeldingscredits: WANG YI FANG
Projectteamleden: Wang yi fang
Projectnaam: Inter Realm
Projectklant: WANG YI FANG


Inter Realm IMG #2
Inter Realm IMG #3
Inter Realm IMG #4
Inter Realm IMG #5
Inter Realm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp