Westland Insurance: Een Flexibel en Inspirerend Kantoorontwerp

Een Unieke Werkplek die Verbinding en Creativiteit Bevordert

Westland Insurance heeft onlangs zijn nieuwe hoofdkantoor van 5500 vierkante meter geopend. Dit kantoor is ontworpen met flexibiliteit, het vertegenwoordigen van het merk en de cultuur, en het bevorderen van verbinding als belangrijkste uitgangspunten. Het kantoor kenmerkt zich door natuurlijke elementen en materialen die typerend zijn voor Canada. Met het inspirerende en toegankelijke ontwerpconcept heeft elke verdieping een gastvrije uitstraling. Gemeenschappelijke elementen en herhaling van materialen zorgen voor eenheid tussen de verdiepingen en vergemakkelijken de navigatie. Inspirerende uitzichten worden gevierd door ze te benadrukken voor gemeenschappelijk gebruik onder het personeel. Het kantoor straalt diversiteit uit door middel van unieke kunstwerken, toegankelijke bewegwijzering en grafische elementen.

Het ontwerp van Westland Insurance onderscheidt zich door de focus op flexibiliteit. De bovenste verdieping herbergt de ontvangsthal, conferentiecentrum, bistro en cateringkeuken en kan ook dienen als evenementenruimte wanneer dat nodig is. Een opvallende trap verbindt de bovenste verdiepingen en zorgt voor verbinding tussen de werkplekken en de ontvangsthal. De waarde van diversiteit bij Westland komt tot uiting in het hele kantoor, met kenmerkende kunstwerken, toegankelijke bewegwijzering en grafische elementen.

Het kantoor van Westland Insurance is ontworpen om verbinding, samenwerking en bedrijfsgroei te ondersteunen. Het modulaire ontwerp zorgt voor een toekomstbestendige werkplek die geschikt is voor verschillende werkstijlen. Het ontwerp maakt verschillende vormen van werk mogelijk, van intieme brainstormsessies tot conferenties. Er is een evenwichtige verdeling van kantoren en werkplekken, en medewerkers kunnen overal gaan zitten en zich op hun gemak voelen. Om de Canadese identiteit te benadrukken, zijn lokale elementen gebruikt. Beton, hout en handgeweven tapijten zorgen voor een rustige ruimte voor het personeel.

Het kantoor heeft een oppervlakte van 5500 vierkante meter en is verdeeld over zes verdiepingen. De ontvangsthal, het conferentiecentrum, de bistro en de cateringkeuken bevinden zich op de bovenste verdieping. Op de vijf lagere verdiepingen zijn 338 werkplekken, 38 kantoren en 34 vergaderruimtes te vinden. Ondersteunende en samenwerkingsruimtes zijn op elke verdieping op dezelfde of vergelijkbare locaties geplaatst, zodat het personeel vertrouwd is met alle niveaus van het kantoor.

De bistro is bewust op de bovenste verdieping geplaatst en biedt elementen die op andere verdiepingen niet worden aangeboden, om medewerkers samen te brengen. Een opvallende trap verbindt de bovenste twee verdiepingen, zodat medewerkers elkaar informeel kunnen ontmoeten. Ondersteunende en samenwerkingsruimtes zijn op elke verdieping op dezelfde of vergelijkbare locaties te vinden, zodat medewerkers naadloos kunnen bewegen door de zes verdiepingen van het kantoor.

Het ontwerpproces van Westland Insurance begon in september 2020 met de ontdekkingsfase en de ontwikkeling van de werkplekstrategie. De ontwerpfase startte in maart 2021 en liep door tot september. In juni 2022 nam het bedrijf het kantoor in gebruik. Het project is gevestigd in Surrey, British Columbia, Canada.

Om de behoeften van de medewerkers in kaart te brengen, is er primair onderzoek uitgevoerd. Het doel was om erachter te komen hoe de medewerkers het beste werken en hoe ze het beste kunnen worden ondersteund in een hybride werkomgeving. Door middel van bedrijfsbrede assessments en interviews met leidinggevenden is er data verzameld om werkstijlpersona's te identificeren, die vervolgens de hoeveelheid en soorten ruimtes binnen het kantoor bepaalden. Scenario planning werd gebruikt om de indeling van het kantoor te bepalen. Dankzij dit onderzoek kon Westland de benodigde vierkante meters verminderen en kosten besparen.

Een van de uitdagingen bij het ontwerp van Westland Insurance was de onregelmatige plattegrond van het gebouw, met scherpe hoeken. Deze hoeken pasten niet bij het doel van een gastvrije en toegankelijke ruimte. De ontwerpers hebben gekozen voor gebogen vormen om een kalmerend gevoel te creëren en een subtiel verband met de natuurlijke omgeving te leggen.

Met het inspirerende en toegankelijke ontwerpconcept heeft elke verdieping van Westland Insurance een uniforme gastvrije uitstraling. Inspirerende uitzichten worden geaccentueerd en gedeeld door het personeel. Herhaling van materialen zorgt voor een vertrouwde omgeving en een naadloze navigatie tussen de verdiepingen. Een opvallende trap verbindt de bovenste twee verdiepingen en creëert verbinding. Met de nadruk op flexibiliteit biedt de zevende verdieping ruimte aan de ontvangsthal, het conferentiecentrum, de bistro en de cateringkeuken, en kan deze ook dienen als evenementenruimte. Lokale materialen die kenmerkend zijn voor Canada laten de erfgoed van het bedrijf zien.

Het ontwerp van Westland Insurance is bekroond met de Silver A' Design Award in 2023 in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp van Westland Insurance wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheid, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: Luke Potter Photography


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Aura Office
Afbeeldingscredits: Luke Potter Photography
Projectteamleden: Designer: Salma Sidiqqi Designer: Chris Palting Designer: Isidora Celic
Projectnaam: Westland Insurance
Projectklant: Aura Office


Westland Insurance IMG #2
Westland Insurance IMG #3
Westland Insurance IMG #4
Westland Insurance IMG #5
Westland Insurance IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp