Modern Kingdom: Een Verfijnd Ontwerp voor een Woonruimte

Een Ontwerp van Te-Chih Lo

Inleiding

Het elegante ruimtelijke karakter van Modern Kingdom wordt benadrukt door de moderne luxe van zwart, wit en grijstinten. Het deconstrueert de schoonheid van luxe door middel van moderne ambacht en vaardigheden en past donkere kleuren toe om een ruimtelijke rust te creëren. Met elke stap biedt het verschillende perspectieven, waardoor verschillende observaties mogelijk zijn tussen het dynamische en het statische.

Modern Kingdom is een uniek ontwerp dat zich richt op de smaak van het leven, de vredige gemoedsrust en het ritme van lijnen. De algehele ruimte toont moderne eenvoud in zijn schoonheid en eenvoud, maar de ingenieuze gedachten van de ontwerper zijn te zien in zeer fijne details, net als accessoires bij kunstwerken.

Om het moderne ontwerp te realiseren, zijn er verschillende technologieën gebruikt. Het ontwerp combineert geïmporteerde tegels met poedercoating, houten geometrische vormen met Lotos pleisterwerk en metalen vormgeving. Het contrast tussen zwart en wit en de gelaagdheid van de elementen creëren een ruimte met een koele en harde uitstraling.

Modern Kingdom heeft een oppervlakte van 66,1 vierkante meter en is gelegen in New Taipei City, Taiwan. Het project werd voltooid in mei 2020.

De ontwerper heeft nauw samengewerkt met de bewoners om een comfortabele leefruimte te creëren die aansluit bij hun leefgewoonten. Door aandachtig te kijken naar de ervaringen en details van het dagelijks leven van de bewoners en te luisteren naar hun innerlijke behoeften, is er een ruimte ontstaan waarin de geest tot rust kan komen en het leven zich kan settelen.

Het ontwerp van Modern Kingdom is gebaseerd op grondig onderzoek. Door gebruik te maken van elegante materialen zoals smeedijzer, natuursteen en houten vormen, worden er visuele lagen gecreëerd. De nauwkeurige professionele segmentatietechnieken zorgen voor onderscheidende ruimtelijke functies zonder eentonigheid, waardoor er een levendig en goed uitgevoerd diepte-effect ontstaat.

Daarnaast is er bij de realisatie van het ontwerp rekening gehouden met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Natuurlijk marmer, dat niet hernieuwbaar is, is vervangen door geïmporteerde tegels. Delen van de ruimte zijn gemaakt van duurzame groene materialen. Het houtwerk is behandeld met milieuvriendelijke verf die vrij is van schadelijke stoffen en een laag formaldehydegehalte heeft. Op deze manier wordt voldaan aan de kernwaarden van geduld en toewijding om prachtige kunstwerken te creëren.

Modern Kingdom is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Ze combineren beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Modern Kingdom is een verfijnd ontwerp dat de moderne luxe en eenvoud combineert om een rustige en elegante woonruimte te creëren. Met zorgvuldig gekozen materialen en aandacht voor detail is dit ontwerp een ware blikvanger.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Te-Chih Lo
Afbeeldingscredits: Te-Chih Lo
Projectteamleden: Designer: Te-Chih Lo Designer: Jia-Ru Chen
Projectnaam: Modern Kingdom
Projectklant: Te-Chih Lo


Modern Kingdom IMG #2
Modern Kingdom IMG #3
Modern Kingdom IMG #4
Modern Kingdom IMG #5
Modern Kingdom IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp