Mezzanine Appartement: Een Unieke Ruimte met Prioriteit voor Functionaliteit

Een Interieurontwerp van Yi-Lun Hsu

Inleiding

Het Mezzanine Appartement, ontworpen door Yi-Lun Hsu, is een prachtig voorbeeld van een renovatie van een oud huis. Het appartement is gelegen in Hsinchu City, Taiwan, en is ontworpen met een focus op functionaliteit en privacy. Met unieke kenmerken en slimme ontwerpkeuzes biedt dit appartement een comfortabele en stijlvolle leefruimte.

Ontwerpinspiratie

Het Mezzanine Appartement is ontworpen met het oog op de specifieke behoeften van de bewoners. Het centrale element van het ontwerp is de schaarvormige trap, die de bovenste en onderste verdiepingen met elkaar verbindt. Onder de trap bevindt zich een opslagruimte voor grote voorwerpen. Achter de tv-wand is een aparte kleedkamer en een huishoudelijke ruimte gepland. Vanwege het vochtige klimaat in Hsinchu City is deze ruimte voorzien van een kledingdroger en strijkapparatuur.

Unieke Kenmerken

Wat het Mezzanine Appartement onderscheidt van andere ontwerpen is de hoogte van 4,3 meter. De bovenverdieping is gereserveerd als privéruimte, terwijl de benedenverdieping als openbare ruimte fungeert. Met het oog op privacy is de bovenverdieping ingericht als een master bedroom, een tweede slaapkamer en een studeerkamer. De benedenverdieping bestaat uit een entree, een woonkamer, een keuken en een opslagruimte.

Realisatietechnologie

Het Mezzanine Appartement maakt gebruik van verschillende technieken om de ruimte optimaal te benutten. De hoofd-tv-wand in de woonkamer is bijvoorbeeld voorzien van een reliëf van hout met een helling van 15 graden. Het licht dat door de erker binnenvalt, wordt gelijkmatig over de woonkamer verspreid. Een lichtblauwe kleur verbindt de achterwand van de bank met de buitenmuur van de studeerkamer op de tweede verdieping en fungeert als een visueel element dat naar boven leidt. Deze lichtblauwe kleur is ook de favoriete kleur van de bewoners en komt overal in de ruimte terug.

Interactie en Functionaliteit

Het interieur van het Mezzanine Appartement straalt een natuurlijk groen leven uit. Planten kunnen vrij aan het hekwerk van de tweede verdieping worden gehangen, dat is gemaakt van geperforeerd plaatstaal. Een paar grote transparante schuifdeuren zijn ontworpen voor de studeerkamer. Wanneer de schuifdeuren worden geopend, kan de studeerkamer in interactie treden met de woonkamer en genieten van een weids uitzicht.

Locatie en Tijdsbestek

Het Mezzanine Appartement is in 2019 voltooid in Hsinchu City, Taiwan. Het ontwerp is aangepast aan de specifieke locatie en de behoeften van de bewoners.

Uitdagingen en Prestaties

Het renoveren van een oud huis brengt altijd uitdagingen met zich mee, vooral bij het behouden van de oorspronkelijke structuur en het maximaliseren van de natuurlijke verlichting. Het Mezzanine Appartement is een succesvol voorbeeld van hoe deze uitdagingen kunnen worden overwonnen.

Conclusie

Het Mezzanine Appartement, ontworpen door Yi-Lun Hsu, is een unieke en functionele leefruimte. Met slimme ontwerpkeuzes en aandacht voor detail biedt dit appartement een comfortabele en stijlvolle omgeving voor de bewoners. Het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve technieken draagt bij aan de esthetiek en functionaliteit van het ontwerp.

Afbeeldingscredits: Chi-Shou Wang

Awards en Erkenning: Het Mezzanine Appartement heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs erkent het goed ontworpen, praktische en innovatieve karakter van het ontwerp, dat voldoet aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yi-Lun Hsu
Afbeeldingscredits: Chi-Shou Wang
Projectteamleden: Yi-Lun Hsu
Projectnaam: Mezzanine Apartment
Projectklant: Yi-Lun Hsu


Mezzanine Apartment IMG #2
Mezzanine Apartment IMG #3
Mezzanine Apartment IMG #4
Mezzanine Apartment IMG #5
Mezzanine Apartment IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp