Urban Peony Pavilion: Een Unieke Samenkomst van Moderne en Oosterse Elementen

Een Ontwerp van Black Lv

Inleiding

Met de promotie van het ondernemingsplatform en de herontdekking en overdracht van de lokale cultuur heeft ontwerper Black Lv een idyllische stadsomgeving gecreëerd in de moderne ruimte van gewapend beton. Deze ruimte kan op een interactieve manier worden ervaren. Met het leven van literaten meer dan duizend jaar geleden en de unieke oosterse operacultuur als creatief uitgangspunt, heeft hij een unieke, dromerige en doorkruisende ontmoetingsplek gecreëerd.

De Urban Peony Pavilion is een scenario-gebaseerde marketingclub van een financiële onderneming. De belangrijkste functies zijn banketten, vergaderingen en recepties. Tijdens het ontwerpproces heeft de ontwerper rekening gehouden met de relatie tussen het publiek en de acteurs, de ruimtescènes en de acteurs in de dynamische scène die vaak betrokken zijn bij dit soort bijeenkomsten.

De hele ruimte kan worden opgezet als een groot podium, of het kan relatief verborgen deuren sluiten om de scènes en gebruiksscènes opnieuw te organiseren.

De Urban Peony Pavilion beslaat in totaal 980 vierkante meter. Het materiaal geeft de ruimte een eigentijds karakter, terwijl het ontwerp de ruimte een spiritueel gevoel geeft.

De ontwerptags voor dit project zijn onder andere: interieur, commercieel, club, verkoopcentrum, oosterse elementen, natuurlijk, elegant en cultureel.

Het ontwerpteam bestaat uit Black Lv, Liheng Wang, Duanshi Wu en Juju Hu.

De mensen in de ruimte lijken te wandelen in bergen, stenen, bamboebossen en aan de kust, waardoor de bijeenkomstsscène van meer dan duizend jaar geleden met abstracte concepten wordt getoond. De verschillende groottes van de blokken zijn ook bedoeld om de luchtstroom en verlichting in de ruimte flexibeler en beweeglijker te maken, zodat mensen de ruimte beter kunnen benutten.

Het project begon in december 2018 in Taizhou en werd in april 2019 voltooid.

Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de snelle ontwikkeling van de Chinese economie en de snelle integratie van de wereldwijde economie en cultuur, die een enorme verandering in het stadsleven heeft teweeggebracht. Ruimteontwerp is niet alleen een eenvoudige decoratie en constructie, maar voldoet ook in grote mate aan de functionele eisen en emotionele ondersteuning van de gebruiker. De persoon in de scène wordt vanzelf een dynamische scène in de ruimte.

Vanwege de ligging van het project in een bergachtige stad naast de zee, heeft de ontwerper de verkeersstroom en het gebruik georganiseerd door de ervaring van een bergjungle na te bootsen met kleine puntige ruimteblokken in het plattegrondontwerp, zodat verschillende functionele gebieden verborgen kunnen worden in de ruimteblokken.

Het ontwerp van dit project is gebaseerd op de simulatie van een berg- en junglegevoel met kleine ruimteblokken in de plattegrond, om verkeersstromen en gebruiksstromen te organiseren, zodat verschillende functionele blokken verborgen zijn in de ruimteblokken. In de moderne ruimte van gewapend beton creëren de ontwerpers stedelijke en landelijke scènes die met elkaar kunnen worden verbonden. Met het avant-gardistische literaire leven van "The Seven Sages of the Bamboo Grove" meer dan 1000 jaar geleden en de unieke oosterse operacultuur als creatief uitgangspunt, creëren de ontwerpers een dromerige en doorkruisende feestscène met een unieke sfeer.

Afbeeldingen met dank aan fotograaf Chuan He:

Afbeelding 1: Receptiehal, 2019.

Afbeelding 2: Receptiehal 2, 2019.

Afbeelding 3: Gang, 2019.

Afbeelding 4: Onderhandelingsruimte, 2019.

Afbeelding 5: Eetgedeelte, 2019.

Auteursrechten behoren toe aan Black Lv, 2019.

Dit ontwerp heeft de Gouden A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. De Gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, opmerkelijke en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen. Ze belichamen buitengewone excellentie en hebben een significante impact op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Black Lv
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Chuan He, Reception Hall, 2019. Image #2: Photographer Chuan He, Reception Hall 2, 2019. Image #3: Photographer Chuan He, Corridor, 2019. Image #4: Photographer Chuan He, Negotiation Area, 2019. Image #5: Photographer Chuan He, Dining Area, 2019.
Projectteamleden: Black Lv Liheng Wang Duanshi Wu Juju Hu
Projectnaam: Urban Peony Pavilion
Projectklant: Black Lv


Urban Peony Pavilion IMG #2
Urban Peony Pavilion IMG #3
Urban Peony Pavilion IMG #4
Urban Peony Pavilion IMG #5
Urban Peony Pavilion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp