Ebetsu Tsutaya Books: Een Bosbibliotheek voor een Slow-Life Ervaring

Een Unieke Lifestyle Boekwinkel in Japan

Ebetsu Tsutaya Books is een lifestyle boekwinkel in Japan die is geïnspireerd door de natuurlijke omgeving en streeft naar het creëren van een bosbibliotheek die een comfortabele levensstijl voorstelt. Deze locatie is niet alleen een commerciële faciliteit die goederen verkoopt, maar ook een plek die streeft naar het creëren en koesteren van cultuur. Dit sluit aan bij de visie van de oprichter van Tsutaya Books om "plekken te creëren waar mensen samenkomen", wat wordt voortgezet als ons antwoord op het thema Slow-Life van Ebetsu Tsutaya Books.

Ebetsu Tsutaya Books is een unieke boekwinkel die zich richt op kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie, gerelateerd aan lifestyle. Het gebouw bestaat uit drie blokken die elk zijn toegewezen aan de thema's "Mind", "Life" en "Food". De interieurruimtes zijn zo ontworpen dat bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op het bos en een gevoel van eenheid ervaren. De ruimte creëert een rustige sfeer voor bezoekers door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals lokaal geproduceerde bakstenen, betonnen vloeren, zichtbaar structureel staal, meubels gemaakt van hout en staal, en doordachte verlichting.

De realisatie van Ebetsu Tsutaya Books is mogelijk gemaakt door een stalen frameconstructie. Het gebouw heeft een totale vloeroppervlakte van 4423m2 en is gelegen op een terrein van 33473m2. Het project begon in april 2016 en werd voltooid in augustus 2018 in Ebetsu, Hokkaido, Japan.

Na de voltooiing van het gebouw zijn er tal van evenementen voor de lokale gemeenschap georganiseerd, met bijna 50 evenementen per maand en meer dan 500 gedurende het hele jaar. Dit draagt bij aan de lokale cultuur en speelt een centrale rol in de lokale gemeenschap, verdergaand dan alleen een openbaar gebouw in de stad.

De bouw van Ebetsu Tsutaya Books bracht enkele uitdagingen met zich mee. Om de omvang van de structuur van 140 meter te beperken, zijn de drie blokken binnen de structuur onderverdeeld in vijf zones door hun plattegrond en indeling te verplaatsen. Op deze manier vormt de structuur een geheel en zijn de onderverdelingen binnenin effectief om meer mensen aan te trekken. Om contrast te creëren met het groen van de omringende natuurlijke omgeving, zijn bakstenen van drie lokale bedrijven gebruikt als afwerkingsmateriaal aan de buitenkant. We verwachten dat deze bakstenen prachtig zullen verouderen in combinatie met de uitgestoken cementpanelen aan de zijkant.

Ebetsu Tsutaya Books is een bekroond ontwerp en heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Het ontwerp combineert best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie en toont sterke technische en creatieve vaardigheden. Het draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maakt de wereld een betere plek.

Ebetsu Tsutaya Books is een inspirerend voorbeeld van een boekwinkel die verder gaat dan alleen het verkopen van boeken. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van een slow-life ervaring, omringd door natuurlijke schoonheid en een gevoel van eenheid. Het ontwerp en de unieke eigenschappen van deze boekwinkel maken het een must-visit bestemming voor liefhebbers van kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie.

Beeldcredits: Nacasa & Partners Inc.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hikohito Konishi
Afbeeldingscredits: Nacasa & Partners Inc.
Projectteamleden: Hikohito Konishi Yujin Sato Culture Convenience Club Company, Limited
Projectnaam: Ebetsu Tsutaya Books
Projectklant: Hikohito Konishi


Ebetsu Tsutaya Books IMG #2
Ebetsu Tsutaya Books IMG #3
Ebetsu Tsutaya Books IMG #4
Ebetsu Tsutaya Books IMG #5
Ebetsu Tsutaya Books IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp