Villa Time: Een Symfonie van Ruimte en Licht

Architecturale Innovatie in het Hart van Miaoli

In de rust van het Miaoli-platteland verrijst Villa Time, een residentie die de grenzen van design en architectuur verkent. Tzu Cheng Huang, de ontwerper achter dit project, heeft een ruimte gecreëerd die zowel mysterieus als uitnodigend is, waar familie en vrienden samenkomen in harmonie met de natuur.

De entree van Villa Time is een voorbode van wat bezoekers binnen zullen aantreffen: een samenspel van donkere materialen en een mysterieuze sfeer die de zintuigen prikkelt. De overgang van de buitenwereld naar het interieur benadrukt de breedte van de ruimte, waarbij de woonkamer en eetkamer naadloos in elkaar overlopen. Deze open indeling bevordert sociale interactie en zorgt voor een vloeiende beweging door het huis.

De technologie achter de realisatie van Villa Time is even indrukwekkend als het ontwerp zelf. De gevel en het plafond zijn afgewerkt met een zwarte houttextuur die een gevoel van diepte creëert, terwijl de hoofdvisuele steenhuidcoating een warme en uitnodigende sfeer uitstraalt. De verlichting en de oranje accenten voegen een extra dimensie toe aan de textuur van de ruimte.

Met een oppervlakte van 230m2 voor de buitenruimte en een garage, en 165m2 per verdieping, biedt Villa Time genoeg ruimte voor een driegeneratiegezin. De woning is zorgvuldig ingedeeld om aan de behoeften van elk familielid te voldoen, met een fitnessruimte, studeerkamer, keuken, badkamers en een ouderlijke suite op de begane grond, en slaapkamers en badkamers voor de overige familieleden op de bovenverdieping.

De interactie met de ruimte in Villa Time is zorgvuldig overwogen. De entree zet de toon en de keuze om geen enkele verbinding of uitwisseling af te snijden, zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende ruimtes. Het ontwerp weerspiegelt de rustige en ondernemende geest van de huiseigenaar, waarbij elk element bijdraagt aan de algehele ervaring van de ruimte.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Villa Time waren aanzienlijk. De ruimtelijke configuratie onderging meerdere veranderingen om aan de wensen van de huiseigenaar te voldoen. De uiteindelijke plaatsing van de eetkamer naast de keuken, met een grote ronde tafel voor familiebijeenkomsten, getuigt van een zorgvuldige balans tussen functionaliteit en esthetiek.

Het ontwerp van Villa Time is een dynamisch element dat begint bij de entree en zich uitstrekt naar het interieur, waarbij de nadruk ligt op ruimtelijkheid en gastvrijheid. De open indeling en de interactie tussen de verschillende ruimtes bevorderen een naadloze stroom door het huis, waardoor het een ideale plek is voor het ontvangen van gasten.

SOLE WAKE Design, verantwoordelijk voor de visuele inhoud van Villa Time, heeft een ruimte gecreëerd die niet alleen een thuis is, maar ook een kunstwerk op zich. Het project, bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, is een bewijs van de creativiteit en vindingrijkheid die de hedendaagse interieurarchitectuur kan bereiken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TZU CHENG HUANG
Afbeeldingscredits: SOLE WAKE Design
Projectteamleden: HUANG TZU CHENG
Projectnaam: Villa Time
Projectklant: Sole Wake Design


Villa Time IMG #2
Villa Time IMG #3
Villa Time IMG #4
Villa Time IMG #5
Villa Time IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp