Geniet van de Toon van Kunst

Een Uniek Ontwerp van Ego Design Studio

Inleiding

Het project "Geniet van de Toon van Kunst" is een receptiecentrum dat is geïnterpreteerd met culturele kunstwaarden. Het ontwerp is geïnspireerd door duurzaamheid en implementeert vormloze kunst en cultuur die een indruk achterlaten in de harten van gebruikers. De constructiematerialen en -stijlen variëren volgens de wereldwijde trend, omdat alleen artistieke smaak en culturele waarde onopgemerkt indrukken kunnen maken in de harten van mensen om de echte waarde van duurzaamheid te bereiken.

De unieke eigenschappen van dit ontwerpproject zijn te vinden in de lay-out. De ontwerper heeft de ruimtes met elkaar verbonden, waardoor een kruisende as is ontstaan ​​die bestaat uit de displayplank, de grote cirkel aan het plafond, het midden van de bank en het ijzeren scherm aan de rechterkant.

Om een semi-privé bespreekruimte te bieden, is er een ijzeren scherm geïmplementeerd om de ruimte op te delen en de zware ambiance te verminderen. De muur aan de linkerkant is de grootste hoofdvisuele muur binnen de ruimte en breidt de artistieke smaak uit.

De materialen voldoen aan de wereldwijde principes van milieubescherming en maken gebruik van drie soorten kunstcoatings die populair zijn voor groene gebouwen. Deze coatings zijn formaldehyde-vrij en bevatten een minimum aan vluchtige organische stoffen (VOS). Ze worden respectievelijk gedemonstreerd op de balie, de hoofd muur aan de linkerkant en de met de hand beschilderde muur van de kunstenaar.

Het project heeft een oppervlakte van 90 vierkante meter en is in mei 2020 voltooid in Taichung, Taiwan.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.

Beeldcredits: Fotograaf Chung-Has Fan, Enjoy the Tone of Art, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: EGO DESIGN STUDIO
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer Chung-Has Fan, Enjoy the Tone of Art, 2020.
Projectteamleden: Designer: Chien-Neng Chang Designer: Yu-Ying Sun
Projectnaam: Enjoy the Tone of Art
Projectklant: EGO DESIGN STUDIO


Enjoy the Tone of Art IMG #2
Enjoy the Tone of Art IMG #3
Enjoy the Tone of Art IMG #4
Enjoy the Tone of Art IMG #5
Enjoy the Tone of Art IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp