Changsha Vanke Zitai A18: Een Symfonie van Klassieke Elegance

Een Interieurontwerp Geïnspireerd door Architectuur en Kunst

Het interieurontwerp van Changsha Vanke Zitai A18 is een toonbeeld van klassieke elegantie, geïnspireerd door de rijke industriële geschiedenis van Changsha en de principes van duurzaam design.

De binnenruimte van het modelappartement weerspiegelt de architectonische principes van het project, waarbij de essentie van "architectuur, kunst en leven" wordt gevangen. Dit ontwerp streeft ernaar de eeuwenoude traditie van de machinegereedschapsindustrie in Changsha voort te zetten, terwijl het klassieke ontwerpstijlen eer aandoet en duurzame ontwerpconcepten promoot. In tegenstelling tot de neoklassieke Chinese stijl die vaak in Changsha's vastgoedmarketing wordt gebruikt, richt dit flatontwerp zich op individuen die op zoek zijn naar een klassieke en elegante leefomgeving, met een focus op ontvangst en hun specifieke eisen. Moderne ontwerptechnieken zijn toegepast om een gevoel van luxe te weerspiegelen.

Met een oppervlakte van 253 vierkante meter wordt de klassieke en elegante leefatmosfeer gerealiseerd door subtiele details in meubilair en dagelijkse voorwerpen. Zo zijn de bedden van Yves Delorme, de pyjama's van Silky Miracle en de prullenbakken van Wesco zorgvuldig geselecteerd om bij te dragen aan de verfijnde uitstraling. De ontwerpers gaan zelfs zover dat ze een lijst van aanbevolen boeken en muziek, evenals huishoudelijke apparaten zoals kleerhangers, haardrogers, strijkijzers en elektrische tandenborstels aan de klant voorstellen, waarbij ze aandacht besteden aan elk detail en leefgewoonte.

Het balkon is naadloos geïntegreerd in de woonkamer, waarbij een groot glasraam naar de gevel van het gebouw is verplaatst, wat een adembenemend uitzicht biedt op de Xiang-rivier en de omliggende bergen. De vierkante kolommen in de woonkamer zijn ontworpen met leidende hoeken, en er is een open haard toegevoegd om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

De achtergrondmuren van zowel de woonkamer als de slaapkamer zijn bijgewerkt, met aanpassingen aan het oorspronkelijke houtfineer en het gebruik van gevelelementen die doorlopen tot aan de open haard en het plafond. De klant is zeer tevreden met het perfecte ontwerpeffect. De sfeer en textuur ter plaatse is delicater dan de renderings.

De uitdagingen van het ontwerp omvatten het verbeteren van de wit geschilderde muren die in slechte staat verkeerden, het vervangen van sommige rode en houtfineers en het verbeteren van de badkamer. Het was belangrijk dat de functionele behoeften van de keuken en werkruimte werden vervuld. Het doel van het ontwerp was om een verfijnde leefomgeving te creëren waar de bewoners direct in kunnen trekken.

Dit ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitmuntende en creatief vernuftige ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Trinity Interior Design
Afbeeldingscredits: Trinity Interior Design
Projectteamleden: Chief designer: Dana Zhang Designer: Hannah Gao
Projectnaam: Changsha Vanke Zitai A18
Projectklant: TID Design


Changsha Vanke Zitai A18 IMG #2
Changsha Vanke Zitai A18 IMG #3
Changsha Vanke Zitai A18 IMG #4
Changsha Vanke Zitai A18 IMG #5
Changsha Vanke Zitai A18 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp