Inkt Rijk: Een Harmonie van Natuur en Technologie

Een Blik op de Bekroonde Woning van Iris Liu en Eden Hsu

In het hart van de stad, waar de natuurlijke wereld en moderne technologie samensmelten, bevindt zich Ink Realm, een residentie die de essentie van rust en innovatie belichaamt. Ontworpen door Iris Liu en Eden Hsu, is dit project een toonbeeld van esthetische verfijning en functionele elegantie.

Ink Realm, gelegen in een bruisend stadscentrum, is een oase van rust met zijn panoramische ramen die het groen van buiten naar binnen halen. De ontwerpers hebben gekozen voor een minimalistische benadering om de verbinding tussen binnen en buiten te versterken, waarbij de natuurlijke schoonheid van de omgeving als een Chinees inktlandschap naar binnen wordt gehaald. De subtiele groentinten en natuurlijke kleuren met lage verzadiging creëren samen met rationele vormen een serene leefomgeving.

Wat Ink Realm onderscheidt, is het geavanceerde smart home-systeem dat het huis 'energie geeft' en beweging stil houdt. Het systeem, dat op afstand bediend kan worden, omvat een luchtcirculatiesysteem, vloerverwarming en lichtgevoelige elektrische gordijnen. De sociale ruimte is zo ontworpen dat mensen in harmonie kunnen leven met de ruimte en de kunstwerken. Als pensioenwoning is er extra aandacht besteed aan functionaliteit om de levensduur van de ruimte te verlengen.

De realisatie van Ink Realm benadrukte het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen zoals natuurlijke houtskool en diatomeeënaarde, die bijdragen aan een natuurlijke regulering van temperatuur en vochtigheid. Het airconditioningsysteem en het afvoersysteem zijn onafhankelijk ontworpen om de verspreiding van ziekteverwekkers te minimaliseren. De semi-transparante boekenwand zorgt voor een heldere en onbelemmerde woonkamer en studeerruimte, terwijl intelligente lichtgevoelige warmtewerende gordijnen het natuurlijke licht beschermen en warmtegeleiding verminderen.

De woning beslaat een oppervlakte van 145 vierkante meter en bevat twee eenheden per verdieping. Het smart home-systeem biedt gemak en comfort met functies zoals temperatuurregeling, automatische gordijnen, contextuele verlichtingscontrole en beveiligingssystemen, allemaal bedienbaar via de smartphone. De pianokamer heeft een verborgen opbergruimte met een lifttafel die naar het buitenbalkon kan worden uitgeschoven, waardoor een open verzamelgebied ontstaat dat het binnen- en buitenaanzicht verbindt.

De interactie met Ink Realm is zorgvuldig afgestemd op de gewoonten van de bewoners. De latwerk muren verbergen het privégedeelte en het meubilair integreert functies voor lezen, piano en audiovisuele activiteiten. Elke tentoonstellingsruimte verzamelt de kunstcollectie en leidt de aandacht naar elk gebied. Grotendeels verborgen kasten combineren opslag en keukenapparatuur. De grondige kennis van de ontwerper over de behoeften van de cliënt en de aandacht voor elk detail van het leven verhoogt de kwaliteit van leven en functioneel comfort en gemak.

Ink Realm is een project dat tot stand is gekomen in Taiwan. Het ontwerp onderzoek toonde aan dat warme kleuren zoals bruin de groene buitenomgeving en de rustige binnenatmosfeer benadrukken. Het natuurlijke bos in de nabijheid wordt gelaagd met de bergen en stadsgezichten in de verte, waardoor een Zen-sfeer ontstaat. De uitdagingen van het ontwerpen in het hart van Taipei City tijdens de COVID-19-epidemie werden overwonnen door een combinatie van een voorafgaande simulatieoefening en een fabrieksprefabricatie, waardoor de projecttijd met meer dan 30% werd verkort en het aantal benodigde personeelsleden op locatie werd verminderd.

Het project heeft hoge normen voor stofbeheersing en rampenpreventie gehanteerd, waarbij industriële stofverzamelaars werden gebruikt om stofverspreiding aan te pakken en professioneel personeel werd ingezet voor arbeidsveiligheid. De kunstwerken, het warme hout en de bloemrijke mensen worden op een bescheiden maar duidelijke manier tentoongesteld, wat de elegantie van de eigenaar weerspiegelt. De integratie van de natuurlijke omgeving stelt zowel de bewoners als de gasten in staat om in een kalme gemoedstoestand te verkeren. Het plafond van de entreehal is versierd met meditatieve geschriften op verschillende niveaus, en de hoofdwand is geïnspireerd door de altijd groene den en cipres en de symboliek van bloeiende bloemen. De muren zijn opgebouwd met kasten en roosters in een rustige aardse toon die elegant, minimalistisch en eenvoudig is.

Ink Realm is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024, een prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële normen. De prijs wordt gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: HOZHAO INTERIOR DESIGN
Afbeeldingscredits: HOZHAO INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: PIN-YEN LIU
Projectnaam: Ink Realm
Projectklant: Hozhao


Ink Realm IMG #2
Ink Realm IMG #3
Ink Realm IMG #4
Ink Realm IMG #5
Ink Realm IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp