Revolutionair Ontwerp Verandert Pinghu Sports Center

Traditie en Technologie Smelten Samen in Bekroond Sportcomplex

Het Zhejiang Pinghu Sports Center, een meesterwerk van Frederic Rolland, Jia Jiong en Wang Hanlu, is een toonbeeld van innovatie en culturele waardering.

De transformatie van het Zhejiang Pinghu Sports Center is een perfect voorbeeld van hoe moderne technologie en traditionele esthetiek elkaar kunnen versterken. Dit project, geleid door een team van visionaire architecten waaronder Frederic Rolland, Jia Jiong en Wang Hanlu, heeft een alledaags sportcomplex omgetoverd tot een dynamische en multifunctionele ruimte die zowel de lokale gemeenschap als atleten uitnodigt om te bewegen en te ontspannen.

De architecten hebben zich laten inspireren door de rijke architectonische en culturele texturen van Jiangnan. Ze hebben traditionele elementen zoals houtconstructies en draaiframe-technieken op een moderne en abstracte manier verwerkt in de gevel van het gebouw. Dit resulteert in een esthetisch aangename en economisch verantwoorde symbiose. Het landschapsontwerp integreert de lokale ginkgobomen van Pinghu City, waarbij de textuur en kleur van ginkgobladen worden gebruikt als accenten die bijdragen aan een unieke geveluitdrukking en algehele milieukenmerken.

De technologie achter dit project is even indrukwekkend. Het 'slimme luchtpad' is voorzien van hybride plastic bestrating en geïntegreerde technologieën zoals intelligente informatieapparatuur en AI, waardoor sporters hun oefengegevens kunnen monitoren. De basketbalvelden zijn voorzien van een betonnen ondergrond met daarop SES-rubberen sportvloeren. Voor de speelplaatsen en recreatiegebieden voor ouderen zijn er ondergronden van teer met oppervlaktelagen van respectievelijk siliconen PU-systemen en kunstgras, wat het risico op sportblessures vermindert.

De Pinghu Sports Center is niet alleen een plek voor sport en spel, maar ook een slimme locatie die nieuwe vitaliteit uitstraalt. Met intelligente toegangssystemen, LED-schermen die verbonden zijn met informatiesystemen en ruime parkeergelegenheid, is het centrum uitgerust om een breed scala aan evenementen te faciliteren. Het ontwerp van het centrum voldoet aan de provinciale professionele sportevenementnormen en ondersteunt zowel de competitieve functies van de 10e Spelen van Jiaxing als de behoeften van nationale fitness.

De uitdagingen bij het realiseren van dit project waren niet gering. Het ontwerpteam stond voor de taak om het project binnen ongeveer 100 dagen te voltooien, zodat de Spelen van Jiaxing volgens schema gehouden konden worden. Dankzij de inzet van vele betrokkenen en de samenwerking binnen het team werd het project met hoge kwaliteit versneld en werd de acceptatie succesvol afgerond op 20 mei 2023.

De Pinghu Sports Center, gelegen naast het East Lake Park en dichtbij Changsheng Road, is een openbaar sportinfrastructuur die toegankelijk is voor alle burgers. Het is een voorbeeld van hoe een zorgvuldig ontworpen ruimte kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van een gemeenschap. Dit project is terecht bekroond met de Gouden A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke ontwerpen die de wereld vooruit helpen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FREDERIC ROLLAND ARCHITECTURE
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer SANQIAN VISUAL IMAGE ART, 2023.
Projectteamleden: Lead architect: Frederic Rolland Lead architect: JIA Jiong Lead architect: WANG Hanlu Architect: Polly Lo ROLLAND Architect: NIU Like Architect: ZHENG Jianwen Architect: ZHANG Huan Architect: HE Jintao Architect: XU Bo Architect: LI Bin Architect: SHI Yanping Architect: ZHOU Xuesong
Projectnaam: Zhejiang Pinghu
Projectklant: INTERNATIONAL FREDERIC ROLLAND ARCHITECTURE


Zhejiang Pinghu IMG #2
Zhejiang Pinghu IMG #3
Zhejiang Pinghu IMG #4
Zhejiang Pinghu IMG #5
Zhejiang Pinghu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp