Creatieve Campagne Geeft Katten een Nieuwe Kans

‘Cats in a Box’: Een Hartverwarmende Oproep tot Adoptie

In een tijd waarin verlaten katten op straat een triest hoogtepunt bereiken, lanceert Daniel da Hora een innovatieve campagne die zowel het hart als het oog raakt.

De pandemie heeft wereldwijd voor veel leed gezorgd, niet in de laatste plaats voor de vele dieren die verlaten werden. In Brazilië werd dit probleem nog verergerd door ongegronde geruchten dat katten COVID-19 konden overdragen op mensen. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal straatkatten, een probleem waar de non-profitorganisatie Adote Um Gatinho zich voor inzet. Daniel da Hora, een ontwerper met een hart voor dieren, zag hierin een kans om bewustwording te creëren en tegelijkertijd een belangrijke boodschap over te brengen.

Da Hora ontwikkelde een marketing- en communicatiecampagne die inspeelde op de gedachte dat een kat zich nog beter zou voelen dan alleen spelend met een kartonnen doos: met jouw bijdrage aan de organisatie die zorgt voor straatkittens. De campagne werd uitgerold via posters, drukwerk, sociale media en meer. Maar het bleef niet bij visuele communicatie; er werd ook een lijn van producten gecreëerd die verkocht werden op een liefdadigheidsbazaar. Van mokken en decoratieve borden tot ecotassen en T-shirts, de producten waren een groot succes en droegen bij aan de fondsenwerving voor de organisatie.

De realisatie van de campagne begon met digitale illustraties, gemaakt met Procreate op een iPad Pro 12. Deze illustraties vormden de basis voor alle materialen. Voor de posters en drukwerk werd gebruikgemaakt van de gebruikelijke technieken binnen reclame- en marketingcampagnes, terwijl voor sociale media, met name Instagram vanwege de grote impact, specifieke formaten werden ontworpen.

De technische specificaties waren als volgt: posters van 48 x 64 cm op opalinepapier van 180g met CMYK-druk, advertenties in tijdschriften van 20 x 28 cm op mat couche papier van 90g met CMYK-druk, en voor Instagram posts en stories respectievelijk 1080 x 1080 pixels en 1080 x 1920 pixels in RGB. De collateral materialen varieerden in specificaties.

Het onderzoek achter de campagne richtte zich op het begrijpen van de situatie rondom verlaten dieren in Brazilië na de pandemie. Het doel was het identificeren van misvattingen over katten en COVID-19 en het beoordelen van het potentieel voor bewustwording. De methodologie omvatte kwalitatieve interviews, enquêtes en bureauonderzoek. De inzichten onthulden wijdverbreide desinformatie en een verlangen naar actie. De producten van de campagne genereerden fondsen en bewustzijn, wat een impact had op de samenleving door misvattingen aan te pakken en dierenwelzijn te ondersteunen.

De campagne 'Cats in a Box' van Daniel da Hora is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Advertising, Marketing and Communication Design in 2024. Deze onderscheiding wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De campagne is gerespecteerd voor het integreren van best practices uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens te bieden.

Met zijn campagne heeft Daniel da Hora niet alleen fondsen geworven, maar ook de maatschappelijke opvattingen uitgedaagd, wat heeft geleid tot een beter geïnformeerde en meelevende gemeenschap. De campagne illustreert hoe creativiteit en design een krachtig middel kunnen zijn om positieve veranderingen in de samenleving te bewerkstelligen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daniel da Hora
Afbeeldingscredits: Image #1 to #5: Creator Daniel da Hora, Display Images, 2024.
Projectteamleden: Daniel da Hora
Projectnaam: Cats in a Box
Projectklant: Adote Um Gatinho


Cats in a Box IMG #2
Cats in a Box IMG #3
Cats in a Box IMG #4
Cats in a Box IMG #5
Cats in a Box IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp