De 15e Spelen van Jiangxi

Unieke posters die keramiek en sport combineren

Als ontwerpers hebben Qin He en Xinqing Li een sterke interesse in moderne vormgeving en de uitdrukking van de Chinese traditionele cultuur. Na vele jaren in Jingdezhen te hebben gewoond, hebben ze een diep begrip en gevoel voor de keramiekcultuur. Daarom hebben ze voorgesteld om keramiek en sport te combineren om posters te ontwerpen voor de Spelen.

De kern van dit ontwerp is het onderzoeken van de integratie van keramiekcultuur en sportelementen om een reeks sportthema-posters te creëren. Deze posters zijn bedoeld voor de sportbijeenkomst in Jingdezhen, de hoofdstad van het porselein. Daarom combineert het ontwerp keramiekcultuur met sportelementen. In de posters worden keramiek gebruikt om de oorspronkelijke sportattributen te vervangen, wat zorgt voor een goede visuele sfeer.

Deze posters zijn gemaakt met behulp van fotografie en Photoshop-software, waarbij keramiek- en sportmaterialen worden samengevoegd en gecombineerd. De specificaties van de posters zijn 700 mm x 1000 mm. Ze worden gebruikt voor buitenreclame en dragen bij aan het bevorderen van de stedelijke cultuur.

Het project begon in april 2018 in Jingdezhen en werd in mei 2018 afgerond. Het ontwerpteam bestond uit Qin He, Chao Yang, Zhonghao Wu, Luxiang Li en Xinqing Li. Het grootste uitdaging was het vinden van geschikt keramisch materiaal om de artistieke conceptie van de beweging weer te geven.

Deze reeks posters neemt de moderne ontwerpmethode aan, herontwerpt de traditionele Chinese keramiekcultuur, combineert sportelementen en belichaamt de sportposters met cultureel erfgoed. Het ontwerp is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Advertising, Marketing en Communication Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de unieke combinatie van keramiek en sportelementen hebben Qin He en Xinqing Li een opvallende serie posters gecreëerd voor de Spelen van Jiangxi. Deze posters zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar dragen ook bij aan het bevorderen van de culturele identiteit van Jingdezhen, de hoofdstad van het porselein.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Qin He
Afbeeldingscredits: Image #01 : Designer / Qin He, Chao Yang, Zhonghao Wu, Luxiang Li, 2018, Xinqing Li, 2018. Image #02 : Designer / Qin He, Chao Yang, Zhonghao Wu, Luxiang Li, 2018, Xinqing Li, 2018. Image #03 : Designer / Qin He, Chao Yang, Zhonghao Wu, Luxiang Li, 2018, Xinqing Li, 2018. Image #04 : Designer / Qin He, Chao Yang, Zhonghao Wu, Luxiang Li, 2018, Xinqing Li, 2018. Image #05 : Designer / Qin He, Chao Yang, Zhonghao Wu, Luxiang Li, 2018, Xinqing Li, 2018.
Projectteamleden: Designer: Qin He Designer: Chao Yang Illustration: Zhonghao Wu Illustration: Luxiang Li Illustration: Xinqing Li
Projectnaam: The 15th Games of Jiangxi
Projectklant: Qin He


The 15th Games of Jiangxi IMG #2
The 15th Games of Jiangxi IMG #3
The 15th Games of Jiangxi IMG #4
The 15th Games of Jiangxi IMG #5
The 15th Games of Jiangxi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp