Chinese Leeuw: Een Fusie van Traditie en Moderne Technologie

Yao Wu's Car Sticker Design Verenigt Oost en West

De Chinese Leeuw car sticker, ontworpen door Yao Wu, is een unieke samensmelting van klassieke Chinese stijl en hedendaagse technologie, speciaal gecreëerd voor de Fengxing T5 EVO.

De inspiratie voor de Chinese Leeuw car sticker is ontsproten uit de 'coole' mode die populair is onder hedendaagse jongeren. Yao Wu heeft een ontwerp gecreëerd dat niet alleen de klassieke Chinese stijl eer aandoet, maar ook moderne technologie omarmt. Het resultaat is een ontwerp dat zowel tijdloos als innovatief is, en perfect aansluit bij de smaak van de jonge generatie.

Wat deze car sticker onderscheidt, is de beperkte oplage speciaal voor de Fengxing T5 EVO auto van Dongfeng Company. De sticker kenmerkt zich door een artistieke interpretatie van de Chinese leeuw, met traditionele Chinese patronen als basis. Dit wordt gecombineerd met driedimensionale geometrie, pop en abstracte kunst, wat het ontwerp een jeugdige uitstraling geeft. Het doel is om jonge consumenten aan te trekken en hen meer kleurrijke en artistieke levensmogelijkheden te bieden. Bovendien zijn er drie verschillende kleuropties beschikbaar.

De realisatie van het ontwerp is tot stand gekomen door het gebruik van vectoren voor alle car wrap designs en het gebruik van PVC materiaal voor de productie van de stickers. Deze technische specificatie zorgt ervoor dat de sticker niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook van hoge kwaliteit en duurzaamheid.

Met een formaat van 4565mm bij 800mm biedt de semi-omhullende car sticker een opvallende en stijlvolle toevoeging aan de auto. De ontwerptags die Yao Wu aan dit project heeft gekoppeld, omvatten onder andere 'car sticker', 'oost', 'Chinese leeuw', 'Chinese stijl' en 'illustratie'. Het ontwerpteam, bestaande uit Yao Wu, Yuchen Zhang, Ziyang Zheng en Hao Liao, heeft gezamenlijk dit project tot een succes gemaakt.

De ontwikkeling van dit project begon in september 2021 in Beijing en werd in november 2021 afgerond. De onderliggende onderzoeksinspanningen richtten zich op het thema 'Chinese nieuwe trend', waarbij de nationale trend vanuit drie richtingen werd geïnterpreteerd: nieuwe nationale stijl, kunst en mode, en jong en cool. Het overwinnen van de uitdaging om de klassieke Chinese leeuw te combineren met moderne trendelementen en dit toe te passen op een manier die snelheid en kracht uitstraalt, was een creatief hoogtepunt van dit project.

De Chinese Leeuw car sticker van Yao Wu is bekroond met de Gouden A' Design Award in de categorie Reclame, Marketing en Communicatie Design in 2024. Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend aan uitzonderlijke en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen en een significante impact hebben op de wereld met hun begeerlijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wu yao
Afbeeldingscredits: Wu yao
Projectteamleden: Original designer:yao Wu Illustration designer:yuchen Zhang Graphic designer: ziyang Zheng 3D designer: hao Liao
Projectnaam: Chinese Lion
Projectklant: Beijing Wuyao Cultural and Creative Co. Ltd.


Chinese Lion IMG #2
Chinese Lion IMG #3
Chinese Lion IMG #4
Chinese Lion IMG #5
Chinese Lion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp