Arminda Caffe: Een Verfijnde Koffie-ervaring met een Unieke Visuele Identiteit

Een Merk dat Geschiedenis, Betekenis en Zorg Omarmt

Arminda Caffe is een nieuw koffiemerk dat doordrenkt is van geschiedenis, betekenis en doel. Het is deze context die de visuele identiteit van het merk prijst en het echte verhaal vertelt door middel van design. Het resultaat is een ontwerp dat oplossingen biedt voor een betekenisvolle, verfijnde en zorgzame ervaring, waardoor het merk zich onderscheidt in de markt.

Het verhaal van Arminda Caffe gaat terug naar het leven van Arminda en haar kleindochter, die dezelfde naam draagt. Het landschap wordt getekend door de Uruguayaanse en Braziliaanse plateaus en vlaktes, de paden van de tropeiros, de boerderijen en het unieke aroma van vers gezette koffie dat het huis vult, de zintuigen stimuleert en de familie harmonieert. De perfecte teelt en de unieke zorg in de post-oogst en het brandproces garanderen geselecteerde bonen die worden omgezet in heerlijke koffie.

Het ontwerp van Arminda Caffe is gerealiseerd met behulp van traditionele grafische processen, waarbij moderne technieken worden toegepast om duurzaamheid en recyclebare grondstoffen toe te voegen. Deze aanpak brengt echter voordelen met zich mee op sociaal-economisch en duurzaamheidsgebied. Lokale productie stimuleert de economie door het creëren van banen, het genereren van welvaart en technologische vooruitgang. Daarnaast worden grondstoffen gebruikt die zijn verkregen via koolstofvrije processen, waardoor recycling en afvalverwerking mogelijk zijn en er zelfs carbon credits kunnen worden gegenereerd.

De constructie van Arminda Caffe begon met het creëren van de verbale taal en context van het merk. Design ondersteunde het proces door middel van benchmarkanalyse, markt- en consumentenonderzoek. De visuele merktaal werd gecreëerd en ondersteunt alle designbeslissingen op het gebied van grafisch ontwerp, gebruiksvriendelijkheid, verpakking en servies. Het merk heeft het Rainforest Alliance-keurmerk verkregen, dat wereldwijd erkenning geeft aan de ondersteuning van collectieve actie door boerderijen en producenten, en de hele keten certificeert. Dit keurmerk geeft aan dat het productieproces van Arminda Caffe is geauditeerd volgens strenge normen op het gebied van milieu, sociale en economische duurzaamheid op de lange termijn.

Het project voor Arminda Caffe begon in januari 2020 in Curitiba, Brazilië en werd in december 2020 afgerond. Het hele project en de ontwikkeling ervan zijn in Brazilië uitgevoerd met lokale middelen en grondstoffen.

Het ontwerp van Arminda Caffe is gebaseerd op uitgebreid onderzoek, waaronder bureauonderzoek, focusgroepen, consumenteninzichten en trendmapping. Alle gegevens zijn verzameld via een meeslepend proces, waarbij consumenten, ontwerpers en multidisciplinaire teams, marketing, engineering, antropologie, enz. betrokken waren. Het doel was om innovatie en differentiatie te brengen, en de methode was gebaseerd op consumentgerichte inzichten met een ontwerpgerichte aanpak om problemen op te lossen. De stappen omvatten onderzoek (in kaart brengen en begrijpen), conceptualiseren (genereren van alternatieven), visualiseren (renderings), realiseren (prototyping) en implementeren.

Een van de uitdagingen van het ontwerp was om het Braziliaanse erfgoed van de voorouderlijke producten naar voren te brengen, zonder stereotypen, en het beste te laten zien van wat Braziliaanse producten aan de wereld te bieden hebben.

Arminda Caffe brengt het verhaal van Lady Arminda en haar kleindochter tot leven. Het ontwerp is doordrenkt van geschiedenis, betekenis en doel, en brengt het landschap van de Uruguayaanse en Braziliaanse plateaus en vlaktes en de paden van de Braziliaanse cavaliers tot leven. De visuele identiteit prijst het echte verhaal en het resultaat is een nieuw merk dat oplossingen biedt voor een betekenisvolle, verfijnde en zorgzame ervaring.

Arminda Caffe heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Advertising, Marketing en Communicatie Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Beeldcredits: ARBO design en Freepik

Intellectueel eigendom: Octrooinummer INPI BR 919659233


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ARBO design
Afbeeldingscredits: Main image: ARBO design and Freepik Image #1: ARBO design and Freepik Image #2: ARBO design and Freepik Image #3: ARBO design and Freepik Image #4: ARBO design and Freepik
Projectteamleden: Daniel Kroker Valkiria Pedri Fialkowski Gianfrancesco Motti Dropa Renan Sedorko
Projectnaam: Arminda Caffe
Projectklant: ARBO design


Arminda Caffe IMG #2
Arminda Caffe IMG #3
Arminda Caffe IMG #4
Arminda Caffe IMG #5
Arminda Caffe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp