Guinness viert zeldzame blauwe maan op Halloween met unieke visuele post

Een unieke visuele post van Guinness verlichtte de sociale media op Halloween

Een blauwe maan, zoals de meeste mensen wel weten, is een zeldzaam fenomeen. Een blauwe maan die op Halloween over de hele wereld zichtbaar is, is nog zeldzamer. Dit unieke evenement vond plaats op 31 oktober 2020 en de volgende zal pas op Halloween 2039 plaatsvinden.

Terwijl de hele wereld het had over deze bijzondere volle maan, werd Guinness onderdeel van het gesprek door deze unieke visuele post te delen op sociale media tijdens Halloween.

Het project werd ontworpen met behulp van Adobe Photoshop, waarbij gebruik werd gemaakt van beeldbewerking en fotomanipulatie met behulp van hoogwaardige afbeeldingen. De uiteindelijke afbeelding is een combinatie van lagen met maanreferenties, Guinness-afbeeldingen en bierstructuren.

De post bereikte 662.500 mensen in Ierland en leidde binnen enkele uren tot 2.600 bezoeken aan de merkwebsite - www.guinness.com.

Het project werd ontwikkeld in oktober 2020 in Dublin, Ierland. Tijdens het ontwikkelingsproces werd uitgebreid onderzoek gedaan naar afbeeldingen met behulp van visuele databases van websites zoals Google en NASA. Hierdoor werd een rijk archief gecreëerd dat als referentie werd gebruikt bij het ontwikkelen van het project. Deze afbeeldingen werden vervolgens gecombineerd en vergeleken met merkassets om de uiteindelijke visuele post te creëren.

Het grootste uitdaging van dit project lag in het retoucheren en manipuleren van foto's om de juiste visuele balans te vinden. Dit werd bereikt door verschillende lagen te combineren met afbeeldingen uit het archief en merkassets, zoals foto's van het romige schuim.

Deze unieke visuele post van Guinness werd bekroond met een Zilveren A' Design Award in de categorie Advertising, Marketing en Communicatie Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit, technische kenmerken en innovatie. Het ontwerp wekt positieve gevoelens, verwondering en bewondering op en toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fabiano Dalmácio
Afbeeldingscredits: Fabiano Dalmácio
Projectteamleden: Advertising Agency: Rothco, part of Accenture Interactive Chief Creative Officer: Alan Kelly Executive Creative Director: Jen Speirs Creative Director: Stephen Rogers Art Director: Fabiano Dalmácio Managing Partner: Zara Flynn Account Director: Karen Austin Account Manager: Susan Maguire
Projectnaam: Full Moon
Projectklant: Fabiano Dalmácio


Full Moon IMG #2
Full Moon IMG #3
Full Moon IMG #4
Full Moon IMG #5
Full Moon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp