Meat by Meet: Een Revolutionaire Benadering van Digitale Marketing in de Vleesindustrie

Luca Prata en zijn team transformeren de vleesmarkt met een innovatief en boeiend marketingproject

In een wereld waarin de digitale aanwezigheid van een merk steeds belangrijker wordt, heeft Luca Prata's team een innovatieve benadering van digitale marketing ontwikkeld voor de vleesindustrie. Hun project, genaamd "Meat by Meet", vertelt het verhaal van de Barone-familie en hun passie voor vlees door middel van visuele web- en grafische oplossingen.

De inspiratie voor dit project kwam van grote supermarkten die met grafische en visuele tools werken, maar niet met de ambachtelijke commerciële benadering. Het team nam inspiratie van deze grotere spelers, maar paste de handelaarsziel van de klant toe. Het resultaat is een communicatie die zowel het aanbod als het vakmanschap van de klant aanspreekt.

Wat dit project uniek maakt, is de diepgaande studie van nationale en internationale concurrenten. Het visuele ontwerpteam ontwikkelde unieke graphics die de ware uitdrukking van de Italiaanse handelaar konden communiceren, maar paste ook een grote variëteit toe in termen van commercieel aanbod. Het project omvatte zowel communicatieve identiteitsgrafieken als het web (zowel webdesign als communicatie met sociale media).

De technologie die gebruikt werd om dit design te realiseren omvatte een veelzijdige cms voor gemakkelijke toegang voor de klant, ajax-integraties, css3-transities, html5-structuren, native php voor tools-integraties, grafische software, sociale mediastrategieën en vele andere vaardigheden van het team.

De uitdagingen van dit project waren talrijk. Het team moest een ontwikkeling creëren die voor iedereen toegankelijk was, zowel op sociale netwerken als op het e-commerceplatform. De bruikbaarheid en prestatiedetails van deze communicatie zijn zeer evident en identificeerbaar door middel van de indruk en het gebruik ervan.

De "Meat by Meet" campagne werd bekroond met de Bronzen A' Advertising, Marketing en Communication Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden geëerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Deze prijs is een erkenning van de innovatieve en creatieve benadering van Luca Prata en zijn team in het transformeren van de vleesmarkt door middel van digitale marketing. Het is een bewijs van hun toewijding aan het creëren van unieke en boeiende ervaringen voor hun klanten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Luca Prata
Afbeeldingscredits: All photos, images/graphics and web development are shaped by internal components of LANGA Studios (a brand of LANGA Company)
Projectteamleden: Creative director: Luca Prata Graphic designer: Andrea Dotta Photographer: Luigi Perrone Social media manager: Giovanni Carlevante Visual designer: Roberto Fontana Web designer: Mara Pata Developer: Brian Long Shop manager and editor: Lucia Villa
Projectnaam: Meat by Meet
Projectklant: Luca Prata


Meat by Meet IMG #2
Meat by Meet IMG #3
Meat by Meet IMG #4
Meat by Meet IMG #5
Meat by Meet IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp