Wa Lana Waqfa Brand: Een Verfijnde Rebranding van een Politieke Tv-show

Een Ontwerp van Rami Yaser Hosni

Inleiding:

De Wa Lana Waqfa Brand is een opmerkelijke rebranding van een dagelijkse politieke tv-show die zich richt op actuele nieuwszaken. Het ontwerpteam heeft de gehele show opnieuw vormgegeven, inclusief de opener, de studio, de in-show graphics en de promo's. Het resultaat is een design dat perfect aansluit bij het concept van de show, waarbij de nadruk ligt op het "highlighten" en "stilzetten" van bepaalde onderwerpen. Laten we eens dieper ingaan op dit unieke ontwerp.

De inspiratie voor de Wa Lana Waqfa Brand komt voort uit het idee van "highlighten". De eerste letter van het woord werpt licht op de eerste letter van het tweede woord, om de boodschap van het benadrukken en verkennen over te brengen. De verlengde lijn aan het einde van het tweede woord vertegenwoordigt een pauze, wat de naam van de show symboliseert. Het ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat deze elementen consistent terugkomen in het gehele ontwerp, van de opener tot de studio en de in-show graphics.

De Wa Lana Waqfa Brand heeft een aantal unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere tv-show designs. Allereerst richt de show zich op actuele nieuwsgebeurtenissen en analyseert deze grondig. Het ontwerpteam heeft een volledige rebranding uitgevoerd om dit concept optimaal te weerspiegelen. Daarnaast is er een systeem ontwikkeld waarmee de visuele elementen van de show gemakkelijk kunnen worden bijgewerkt op basis van de inhoud van de aflevering van die dag. Dit stelt het team in staat om de show dagelijks te voorzien van nieuwe visuals, terwijl de essentie van het merk behouden blijft.

Het ontwerpteam achter de Wa Lana Waqfa Brand bestaat uit getalenteerde individuen, waaronder Art Director Rami Yaser Hosni, Designer Soheib Larabi, Designer Ali Alabachee en Opener M. Ali Ozturk. Samen hebben zij een design gecreëerd dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Het project begon in december 2020 en werd in januari 2021 gelanceerd in Istanbul, Turkije. Gedurende het project werden er verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het ontwikkelen van een sterk merk dat dagelijks kan worden bijgewerkt op basis van de inhoud van de aflevering. Het ontwerpteam slaagde erin om een systeem te creëren dat het mogelijk maakt om de visuals binnen 30 minuten bij te werken, terwijl de essentie van het merk behouden blijft.

De Wa Lana Waqfa Brand heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende design. Het ontwerp werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Advertising, Marketing en Communicatie Design. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van best practices uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Al met al is de Wa Lana Waqfa Brand een verfijnde rebranding van een politieke tv-show die zich onderscheidt door zijn unieke concept en uitstekende design. Het ontwerpteam heeft een design gecreëerd dat perfect aansluit bij het doel en de inhoud van de show, en tegelijkertijd gemakkelijk kan worden bijgewerkt op basis van de dagelijkse afleveringen. Het resultaat is een visueel aantrekkelijke en functionele tv-show die de kijkers informeert en inspireert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rami Yaser Hosni
Afbeeldingscredits: Rami Yaser Hosni
Projectteamleden: Art Director: Rami Yaser Hosni Designer: Soheib Larabi Designer: Ali Alabachee Opener: M. Ali Ozturk
Projectnaam: Wa Lana Waqfa brand
Projectklant: Rami Yaser Hosni


Wa Lana Waqfa brand IMG #2
Wa Lana Waqfa brand IMG #3
Wa Lana Waqfa brand IMG #4
Wa Lana Waqfa brand IMG #5
Wa Lana Waqfa brand IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp