Hua Qi: Een Financieel Centrum dat Architectuur en Geometrie Combineert

Een Meesterwerk van ChanPu Design

Inleiding

Het Hua Qi Financial Center, ontworpen door ChanPu Design, is een indrukwekkend architectonisch project dat de schoonheid van geometrie en moderne esthetiek combineert. Geïnspireerd door de oude Egyptische piramides, het Romeinse Pantheon en andere historische architectonische meesterwerken, heeft dit centrum een uniek ontwerp dat een perfecte balans vindt tussen vorm en functie.

Ontwerper ChanPu Design heeft zich laten inspireren door de geometrische vormen en lijnen die door architecten door de eeuwen heen zijn verkend. Door deze elementen te combineren en te transformeren, heeft het ontwerpteam een uniek en spannend project gecreëerd dat een sculpturale uitstraling heeft.

Unieke eigenschappen

Het Hua Qi Financial Center is gelegen in het Huadu-district in Guangzhou en heeft een totale oppervlakte van 53.000 vierkante meter. Het project omvat kantoorruimte, winkels en restaurants, en is ontworpen om een bruisende en levendige plek te creëren waar mensen kunnen werken, winkelen en genieten van lekker eten. Het unieke ontwerp van het centrum integreert geometrisch denken in de architectuur, wat resulteert in een spannende en sculpturale constructie.

Realisatietechnologie

Bij de realisatie van het Hua Qi Financial Center is gebruik gemaakt van glad hout om de koude uitstraling van beton te verzachten. Dit warme en natuurlijke element is gecombineerd met grote glazen gevels om een perfecte balans te vinden tussen het gebouw en zijn omgeving. Het samenspel tussen moderne mode en traditioneel Oosters design zorgt voor een esthetisch geheel dat zowel visueel aantrekkelijk als harmonieus is.

Interactie en locatie

Het ontwerp van de gevel van het Hua Qi Financial Center is geïnspireerd op de vorm na diamantslijpen. Het gebruik van reflecterend glas benadrukt de mystiek en rustige uitstraling van het gebouw. Daarnaast is de buitenomgeving gebaseerd op een waterthema, waarbij elementen zoals boten en watergolven worden gebruikt om de flexibiliteit van de ingang te benadrukken. Het water van de golven wordt weerspiegeld op de glazen gevel, waardoor binnen en buiten op een harmonieuze manier met elkaar verbonden worden.

Conclusie

Het Hua Qi Financial Center is een meesterwerk van ChanPu Design dat de perfecte combinatie van geometrie, architectuur en moderne esthetiek belichaamt. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail biedt dit centrum een inspirerende en visueel aantrekkelijke ervaring voor bezoekers. Het is een voorbeeld van innovatieve architectuur die zowel functioneel als artistiek is.

Afbeelding credits: Guang Dong ChanPu Decorative Design Co., Ltd

Awards en onderscheidingen: Het Hua Qi Financial Center heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone vakmanschap, de innovatie en de technische excellentie van het ontwerp.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jun Jun Zhu
Afbeeldingscredits: Guang Dong ChanPu Decorative Design Co., Ltd
Projectteamleden: Jun Jun Zhu, Jin Ning Zhang, Zhao Xun Huang
Projectnaam: Hua Qi
Projectklant: Jun Jun Zhu


Hua Qi IMG #2
Hua Qi IMG #3
Hua Qi IMG #4
Hua Qi IMG #5
Hua Qi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp