Kaffihus Hringur: Een Uniek Koffiehuis Geïnspireerd op de Hverfjall Krater

Ontworpen door Yuting Zhang: Een Duurzame Rustplaats voor Wandelaars

Geïnspireerd door de adembenemende landschappen van de Hverfjall Krater in IJsland, presenteert ontwerper Yuting Zhang een uniek koffiehuis concept dat zowel een rustplaats als een ervaring biedt voor vermoeide wandelaars.

Kaffihus Hringur is een architectonisch meesterwerk dat de vorm en ervaring van de tufsteenkegelvulkaan weerspiegelt. De cirkelvormige structuur is een eerbetoon aan de omcirkeling van de krater, terwijl het naar binnen gerichte hellende dak een ode is aan de vorm van de vulkaan.

Wat dit koffiehuis onderscheidt van anderen, is de inspiratie die het put uit de natuurlijke omgeving van de Hverfjall Krater. Het cirkelvormige gebouw heeft een open binnenplaats en vier kwadranten voor koffie, toiletten, expositieruimte en een overdekt observatieterras. Het is ontworpen om met minimale personeelsbezetting te functioneren en off-grid te opereren, waardoor het een holistische ervaring biedt die de Hverfjall-wandeling aanvult.

Het koffiehuis is gebouwd met een modulaire houten framestructuur en heeft een naar binnen gerichte hellend dak. De buitenkant is bekleed met geblakerd, donkergrijs cederhout dat past bij de zwarte basaltgrond van de locatie. Duurzame kenmerken zoals geothermische warmtepompen, driedubbel glas en regenwateropvang zijn geïntegreerd in het ontwerp.

De interactie met het ontwerp begint bij de open binnenplaats die een IJslandse tuin en uitzicht op een vulkaan in de verte biedt. Bezoekers kunnen de structuur betreden via een open hoek en naar links bewegen om de toiletten en zitplaatsen te gebruiken, of naar rechts om het koffiehuis binnen te gaan. Het koffiehuis heeft een elegante koffiebar en een houtgetinte interieur waar wandelaars kunnen ontspannen met een warme koffie en lichte snacks terwijl ze genieten van het uitzicht op de tuin.

De uitdagingen van het ontwerp omvatten het creëren van een duurzaam en modulair koffiehuis dat past bij de natuurlijke omgeving van de Hverfjall Krater. Het resultaat is een unieke ervaring die de Hverfjall-wandeling aanvult met een holistische ervaring.

Kaffihus Hringur biedt een unieke, duurzame ervaring voor wandelaars op de Hverfjall Crater trek. Duurzaamheid staat centraal in het project, met kenmerken zoals geothermische warmtepompen en regenwateropvang. Het koffiehuis met minimale personeelsbezetting biedt een uitgebreide zintuiglijke ervaring met een verscheidenheid aan koffiebonen die op vulkanische grond worden geteeld.

Deze unieke en innovatieve benadering van architectuur en ontwerp heeft Yuting Zhang de prestigieuze A' Design Award opgeleverd in de categorie Architectuur, Bouw en Structuurontwerp in 2023.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yuting Zhang
Afbeeldingscredits: Yuting Zhang & Edbert Cheng
Projectteamleden: Yuting Zhang
Projectnaam: Kaffihus Hringur
Projectklant: Yuting Zhang


Kaffihus Hringur IMG #2
Kaffihus Hringur IMG #3
Kaffihus Hringur IMG #4
Kaffihus Hringur IMG #5
Kaffihus Hringur IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp