Dua Tau Din Village: Een Moderne Herinterpretatie van een Oud Dorp in Taiwan

Een project van Formosa Construction

Inleiding

Het Dua Tau Din Village, gelegen in Hsinchu City, Taiwan, is een uniek project dat een moderne herinterpretatie biedt van een oud dorp. Het oorspronkelijke dorp dateert uit 1950 en is inmiddels verdwenen door de snelle ontwikkeling van de moderne tijd. Met dit project wil Formosa Construction een ruimte creëren die doet denken aan het oude dorp, waar straten en binnenplaatsen beschikbaar zijn voor kinderen om in te spelen en de natuur altijd dichtbij is.

Formosa Construction heeft ervoor gekozen om geen traditionele woontoren te bouwen in een dichtbevolkt gebied, maar om de sfeer van een oud buurtje opnieuw tot leven te brengen. Het oorspronkelijke buurtje was dichtbevolkt en ruw, maar het creëerde een gevoel van verbondenheid. Het ontwerp van het Dua Tau Din Village omvat een U-vormige opstelling van 61 vier verdiepingen tellende gebouwen, elk met een eigen binnenplaats en parkeergarage. De binnenplaatsen zijn met elkaar verbonden door een 200 meter lange voetgangersroute. Door variaties in volume en balkon krijgt elk gebouw zijn eigen uitzicht en privacy, wat bijdraagt aan de diversiteit van het dorp.

De gevel van de gebouwen is gemaakt van met de hand gemaakte rode bakstenen, die na verloop van tijd verkleuren en een tastbaar gevoel geven. De aardse kleuren passen perfect bij de natuurlijke omgeving van de gemeenschap. Daarnaast is er gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën zoals CNC-houtbewerking en 3D-printing om de architectonische diversiteit nauwkeurig te controleren en te realiseren.

Met een oppervlakte van 4700 vierkante meter biedt het Dua Tau Din Village een unieke combinatie van wonen en natuur in een stedelijke omgeving. Elk gebouw heeft zijn eigen karakter en de bewoners hebben de vrijheid om hun eigen persoonlijkheid in hun woning tot uiting te brengen. Dit zorgt ervoor dat het dorp een collage van verhalen wordt en een gevoel van gemeenschap en natuur behoudt.

Het Dua Tau Din Village bevindt zich in een voormalig luchtmacht veteranendorp, dat bekend stond om zijn hoogvliegende verkenningsvliegtuigen. De oude dorpsgemeenschap werd gesloopt om plaats te maken voor een nieuw, dichtbevolkt woongebied. Het Dua Tau Din Village is een poging om de verloren herinneringen aan het oude dorp voort te zetten. Het project is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting in 2025 worden voltooid.

Het Dua Tau Din Village is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Ontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van het Dua Tau Din Village wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met het Dua Tau Din Village heeft Formosa Construction een unieke en moderne herinterpretatie gecreëerd van een oud dorp. Het project brengt een gevoel van gemeenschap en natuur in een stedelijke omgeving en behoudt de herinneringen aan het verleden. Het Dua Tau Din Village is een voorbeeld van hoe architectuur kan bijdragen aan het behoud van lokale identiteit en gemeenschapsbanden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: NO
Afbeeldingscredits: Image #1: Formosa Construction Image #2: Formosa Construction Image #3: Formosa Construction Image #4: Formosa Construction Image #5: Formosa Construction
Projectteamleden: Formosa Construction - Zhao-Xue Zheng HEJU Architect - Jian-Hong Chen SoosoArch - Wei-Lun Tsai
Projectnaam: Dua Tau Din Village
Projectklant: NO


Dua Tau Din Village IMG #2
Dua Tau Din Village IMG #3
Dua Tau Din Village IMG #4
Dua Tau Din Village IMG #5
Dua Tau Din Village IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp