Tunnelma CCT Led: Een Innovatieve Verlichtingsoplossing voor Elke Situatie

Een Unieke Productfamilie Ontworpen door Janne Halttu

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer en ambiance in elke ruimte. Het vinden van de perfecte kleurtemperatuur kan echter een uitdaging zijn, vooral omdat de voorkeuren van mensen kunnen verschillen. Maar met de Tunnelma CCT Led-productfamilie, ontworpen door Janne Halttu, behoren deze discussies tot het verleden.

De inspiratie voor de ontwikkeling van de Tunnelma CCT Led-productfamilie kwam voort uit de talloze ontmoetingen met gezinnen tijdens het doen van verlichtingsontwerp. Elk gezin en elke ruimte is uniek, met verschillende behoeften als gevolg van materialen en texturen. Het doel was om een oplossing te bieden die niet alleen de discussies over kleurtemperatuur met klanten zou stoppen, maar ook hoogwaardige LED-verlichting (CRI98) zou leveren in een betaalbare prijsklasse.

Wat de Tunnelma CCT Led-productfamilie onderscheidt van andere verlichtingsoplossingen is de mogelijkheid om de kleurtemperatuur aan te passen aan de specifieke behoeften van elke ruimte. Met twee opties om uit te kiezen, kunnen klanten de gewenste kleurtemperatuur selecteren: 2900K/4000K/5500K met de meegeleverde driver, of de driver verwijderen en de verlichting vrij gebruiken in het bereik van 2900K tot 5500K. Bovendien is de Tunnelma CCT Led-productfamilie compatibel met verschillende smart lighting-systemen, zoals DALI2, Zigbee en Z-Wave, waardoor een naadloze integratie mogelijk is.

De technologie achter de Tunnelma CCT Led-productfamilie is even indrukwekkend. Met een volledig aluminium frame en hoogwaardige LED-lampen, biedt het een duurzame en betrouwbare verlichtingsoplossing. De LED-lampen hebben een eenvoudig aansluitsysteem met 3 draden en zijn allemaal in serie verbonden met een spanning van 24V DC. Ze kunnen worden gebruikt met elke goed gevestigde CCT LED-driver of controller.

Naast de aanpasbare kleurtemperatuur en de hoogwaardige materialen, biedt de Tunnelma CCT Led-productfamilie ook andere voordelen. Alle producten hebben een superieure kleurweergave-index (CRI) van 95-98, wat zorgt voor een nauwkeurige en levendige kleurweergave. Bovendien wordt er een garantie van 5-7 jaar geboden, waardoor klanten gemoedsrust hebben.

De Tunnelma CCT Led-productfamilie is ontwikkeld in 2018 en gelanceerd in 2019. Sindsdien is het assortiment uitgebreid met CCT Led-panelen en CCT Led-lichtstrips in 2020. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid onderzoek naar de behoeften van de Finse bouwsector, waarbij rekening werd gehouden met de maximale hoogte van 55 mm voor het meest voorkomende plafondtype en een lichtopbrengst van ongeveer 600 lumen. Het resultaat is een productfamilie die perfect past bij de eisen van de markt.

De Tunnelma CCT Led-productfamilie heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. In 2023 werd het bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Lighting Products and Fixtures. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en technische vaardigheden, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Tunnelma CCT Led-productfamilie kunnen gezinnen en professionals in de verlichtingsindustrie genieten van een veelzijdige en hoogwaardige verlichtingsoplossing. Of het nu gaat om het creëren van de perfecte sfeer in huis of het verlichten van commerciële ruimtes, Tunnelma CCT Led biedt de flexibiliteit en kwaliteit die nodig is voor elke situatie.

Afbeeldingscredits: Janne Halttu, Lamppukauppa Led Store Oy, 2019

Intellectueel eigendomsrecht: Copyright voor productfamilie: LedStore.fi


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Janne Halttu
Afbeeldingscredits: Janne Halttu, Lamppukauppa Led Store Oy, 2019
Projectteamleden: Janne Halttu
Projectnaam: Tunnelma CCT Led
Projectklant: Janne Halttu


Tunnelma CCT Led IMG #2
Tunnelma CCT Led IMG #3
Tunnelma CCT Led IMG #4
Tunnelma CCT Led IMG #5
Tunnelma CCT Led IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp