Entréegebouw naar Sberbank

Een representatieve ingang voor Sberbank City

Sberbank heeft Evolution Design ingeschakeld om een representatieve ingang te creëren voor twee aangrenzende wolkenkrabbers die deel uitmaken van Sberbank City, de nieuwe campus van Sberbank. Het doel was om de twee torens met elkaar te verbinden en een krachtig ontwerpstatement te maken binnen de beperkte ruimte, zonder afbreuk te doen aan het daglicht in de lagere niveaus van de torens. De architecten hebben gereageerd op de ambitieuze opdracht met een hyperbolische parabolische vorm die aan beide uiteinden omhoog rijst en de ruimte tussen de torens omsluit.

Beide ingangen aan de uiteinden van het gebouw zijn bekroond met een reeks champagnekleurige driehoekige panelen van roestvrij staal die naar buiten toe over de pleinen hellen, als delicate tiara's. Deze warmgekleurde kronen creëren speelse reflecties van voetgangers die de torens binnenkomen en verlaten en gloeien op in verschillende tinten, afhankelijk van het daglicht. Intern creëert de volledig beglaasde dynamische vorm interieurs met een al fresco sfeer die binnen- en buitenruimtes naadloos samensmelten.

De hyperbolische parabolische vorm wordt bereikt door de constructie van 29 stalen bogen die in hoogte toenemen naar beide uiteinden van het gebouw. De kolomvrije ruimte is bedekt met een glazen dak dat bestaat uit een ingewikkelde driehoekige structuur. De eerste en tweede verdiepingen zijn gemaakt van betonnen platen, waarbij het middelste niveau is ontworpen als een dynamische gebogen vorm met twee restaurantterrassen aan de voorzijde van de ingang. Een ovale opening in de kern van het gebouw verbindt ook alle verdiepingen.

Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen met een totale vloeroppervlakte van 4000 vierkante meter en een inhoud van 40000 kubieke meter. Het gebouw is 83 meter lang, 43 meter breed, met stalen bogen die op het hoogste punt 24 meter en op het laagste punt 20 meter reiken.

Verspreid over 3 verdiepingen biedt het gebouw faciliteiten voor mensen die in de torens werken, een centrale receptie, verschillende restaurants en cafés, een conferentiecentrum en een grote evenementenruimte in de vorm van een trapsgewijze amfitheater. Het gebouw wordt niet alleen bezocht door 10000 werknemers die in de twee torens werken als een entree-, ontmoetings- en ontspanningsplaats, maar is ook een populaire keuze om te lunchen onder werknemers van andere gebouwen op de campus en is ook toegankelijk voor het grote publiek.

Het project is gestart in juli 2020 en werd in juni 2021 voltooid in Moskou. Bij het ontwerpen van het gebouw lag de nadruk op het vinden van de beste oplossing voor een efficiënte en comfortabele doorstroming van 10000 mensen die in de torens werken. De oplossing was om de badge-scannergebieden over twee verdiepingen te verspreiden om de doorstroming te splitsen, en de belangrijkste kantine op de eerste verdieping strategisch te plaatsen, waarbij de begane grond werd gereserveerd voor evenementen- en conferentieruimtes die toegankelijk zijn voor het grote publiek.

De belangrijkste uitdaging van het project was het creëren van een gebouwvolume dat groot genoeg is om alle vereiste functies onder één dak te huisvesten, zonder afbreuk te doen aan het daglicht in de lagere niveaus van de torens. De dynamische zadeldakvorm die de architecten hebben bedacht, lost beide uitdagingen op. Er is een representatieve, ruime en met daglicht gevulde ruimte gecreëerd die alle noodzakelijke functies herbergt, terwijl de zonlichtbelemmering tot een minimum wordt beperkt voor de kantoren in de torens.

Met het nieuw gebouwde gebouw dat de buitenruimte tussen twee bestaande wolkenkrabbers omsluit, hebben de architecten een representatieve ingang gecreëerd voor de kantoortorens die deel uitmaken van Sberbank City, de nieuwe campus van de Russische bank. De hyperbolische parabolische vorm zorgt voor immense, met daglicht gevulde interieurs, terwijl de zonlichtbelemmering voor de kantoren in de torens tot een minimum wordt beperkt. Beide ingangen zijn bekroond met een reeks driehoekige panelen, waardoor een krachtig ontwerpstatement wordt gemaakt.

Afbeeldingen: Fotograaf Peter Wuermli, 2022. Afbeelding #5: Fotograaf Ilya Ivanov, 2022.

Copyrights behoren toe aan Evolution Design, 2022.

Dit ontwerp heeft de Gouden A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur in 2022. De Gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, opmerkelijke en trendsettende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en briljante ideeën die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en een significante impact hebben op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Evolution Design
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #2: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #3: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #4: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #5: Photographer Ilya Ivanov, 2022.
Projectteamleden: Tanya Ruegg Dariusz Florczak Natalia Maciejowska Balazs Goetz
Projectnaam: Entry Building to Sberbank
Projectklant: Evolution Design


Entry Building to Sberbank IMG #2
Entry Building to Sberbank IMG #3
Entry Building to Sberbank IMG #4
Entry Building to Sberbank IMG #5
Entry Building to Sberbank IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp