Verleiding van het Zwarte Zwaan Ontwerp

Een Unieke Collectie van Lo Louise Tam

Inleiding

Deze collectie, genaamd BlackSwan, is geïnspireerd door het verhaal van Rothbart die zijn dochter transformeerde om op Odette te lijken en de prins te verleiden. Het zwarte staat voor het kwaad en verleidelijke. Zwart is voor mij een mysterieuze kleur die perfect past bij dit magische moment.

De BlackSwan-collectie onderscheidt zich door de verleiding van het zwarte. De verschillende texturen van de zwarte stoffen worden gecombineerd met gouden accessoires. Deze verschillende texturen maken de hele collectie interessanter. De kledingstukken kunnen op verschillende manieren gedragen worden, afhankelijk van de stemming van de dag. Handgemaakt breiwerk en gehaakte details geven meer smaak aan de collectie. Alles bij elkaar zorgt dit voor een verleidelijke collectie waar je in kunt verdwalen.

Voor de realisatie van dit ontwerp zijn verschillende technieken gebruikt. Er is gebruik gemaakt van dun plastic gecombineerd met dik jersey, handgebreide en gehaakte truien, en bijzondere snijpatronen en draagwijzen.

De specificaties van het ontwerp zijn als volgt: Breedte 40 cm x Diepte 35 cm x Hoogte 170 cm.

De BlackSwan-collectie is ontworpen voor vrouwen en bevat handgebreide truien en op maat gemaakte kledingstukken.

Het ontwerpproces omvatte onderzoek naar verschillende texturen van stoffen en het creëren van patroonblokken voor elke stijl en pasvorm. Het was interessant om met ongebruikelijke stoffen te werken. Voor het maken van de gebreide truien moesten verschillende brei- en haakpatronen worden uitgeprobeerd.

De BlackSwan-collectie is ontworpen in Hongkong in 2020.

Het ontwerpproces omvatte onderzoek naar de juiste toon met verschillende texturen van zwarte stoffen en het samen naaien ervan. Daarnaast werden handgebreide en gehaakte details gecombineerd met speciale breipatronen.

De BlackSwan-collectie is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Fashion, Apparel and Garment Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

De BlackSwan-collectie is een unieke en verleidelijke interpretatie van het verhaal van Rothbart en Odette. Met de combinatie van verschillende texturen van zwarte stoffen en gouden accessoires is deze collectie een ware verleiding. De mogelijkheid om de stijlen naar eigen wens te mixen en matchen maakt het dragen van deze kledingstukken een persoonlijke expressie. Met de handgemaakte brei- en haakdetails wordt de collectie nog specialer. Laat je verleiden door de BlackSwan-collectie en dompel jezelf onder in de magie van het zwarte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lo Louise Tam
Afbeeldingscredits: Lo Louise Tam
Projectteamleden: Lo Louise Tam
Projectnaam: BlackSwan
Projectklant: Lo Louise Tam


BlackSwan IMG #2
BlackSwan IMG #3
BlackSwan IMG #4
BlackSwan IMG #5
BlackSwan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp