Brickell Business: Een Architectonisch Juweel Geïnspireerd door Miami

De Essentie van Brickell Vertaald naar Braziliaans Design

Brickell Business is niet zomaar een commercieel gebouw; het is een symbool van innovatie en luxe, geïnspireerd door de dynamische wijk Brickell in Miami. Ontworpen door Daniel de Amorim en zijn team, belichaamt dit project de perfecte synergie tussen natuur en architectuur.

De inspiratie voor Brickell Business is ontstaan uit de weelderige kust van Santa Catarina in Zuid-Brazilië en de unieke essentie van Miami. De fascinatie voor innovatie, dynamiek en moderniteit heeft geleid tot de kans om de inspiratie en uitmuntendheid die men in Brickell vond naar de stad Porto Belo te brengen. Elk detail van het project weerspiegelt de innovatie en glamour die daar te vinden zijn.

De architectuur van de gebouwen in Brickell kenmerkt zich door karakteristieke lineaire volumes die in de schemering de hoofdrol spelen, wanneer de lichten aangaan. Dit bijzondere kenmerk is ook in dit project gevolgd. De stad, bekend om zijn kenmerkende ontwerp, omarmt grote gebouwen en tegelijkertijd de vegetatie en waterpartijen die haar omringen. Deze perfecte mix tussen mens en natuur inspireerde tot het ontstaan van Brickell Business.

Voor dit project is gebruik gemaakt van een constructie van gewapend beton, metaal, glas en LED-verlichting. Deze elementen worden omhelsd door vegetatie in alle bloembakken die over het hele complex verspreid zijn. Het totale oppervlak van het project beslaat 10.548,56 vierkante meter, op een perceel van 935,66 vierkante meter. Het gebouw heeft 20 verdiepingen, met een totale plafondhoogte van 75,54 meter en 48 commerciële eenheden. Het gebouw beschikt ook over een dakterras en een roterende garage.

De uitdaging was om alle essentie die de wijk Brickell met zich meebrengt te vangen in een enkel architectonisch component. Een plek die beladen is met informatie en details in een gebouw dat tegelijkertijd streeft naar minimalisme en grootsheid. Het projectvoorstel was om mensen een ruimte te bieden met comfort, grandeur en rust, zodat hun werk aangenamer wordt en hun klanten zich ook comfortabel voelen bij een bezoek aan de plek.

De ontwerpfase begon in april 2023 en werd afgerond in december 2023, de bouw begint in april 2024 en zal naar verwachting voltooid zijn in december 2028, aan de Avenue Hironildo Conceicao dos Santos - Balneario Pereque, Porto Belo, Santa Catarina, Brazilië. Het ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitmuntend en creatief vernuftig ontwerp dat ervaring en vindingrijkheid bevestigt.

Brickell Business is geïnspireerd op de gelijknamige wijk in Miami, waar de architectuur van de gebouwen zich kenmerkt door lineaire volumes die prominent worden bij schemering. Het doel was om deze bijzonderheid naar de stad Porto Belo te brengen. De verfijning en het raffinement van deze nobele regio in de VS hebben het project geleid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daniel de Amorim
Afbeeldingscredits: Images, Fuel 3D.
Projectteamleden: Daniel De Amorim Amanda Maffezzoli Guilherme Molinari Jaqueline Gaida Jessica Braz Mayron Rodrigo
Projectnaam: Brickell Business
Projectklant: MATTOS INCORPORADORA


Brickell Business IMG #2
Brickell Business IMG #3
Brickell Business IMG #4
Brickell Business IMG #5
Brickell Business IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp