Mindelo: Een Moderne Herontwikkeling van een Strandhuis

Een Ontwerp van Mario Azevedo

Inleiding

Een oud huis uit de jaren 80 heeft een complete transformatie ondergaan en is herboren als Mindelo, een modern strandhuis gelegen in Mindelo, Vila do Conde, in het noorden van Portugal. Het ontwerp, gemaakt door Mario Azevedo, is een indrukwekkende rehabilitatie die een verouderde woning heeft omgetoverd tot een moderne, maar klassieke strandwoning met alle comfort van het moderne leven.

De inspiratie voor Mindelo kwam voort uit de behoeften en voorkeuren van de klanten, de locatie vlak bij het strand en onze favoriete levensstijl. Het huis is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd, zowel van binnen als van buiten, met respect voor de leeftijd en het karakter van het oorspronkelijke huis.

Unieke kenmerken van Mindelo zijn onder andere de moderne stijl die is toegepast tijdens de renovatie, waarbij het oorspronkelijke karakter van het huis behouden is gebleven. Het huis is volledig gereconstrueerd en bijgewerkt, waardoor het een eigentijdse uitstraling heeft gekregen. Het is een perfecte mix van oud en nieuw.

De renovatie van Mindelo was geen gemakkelijke taak. Het huis was in zeer slechte staat en had te maken met verouderde bouwtechnieken. Maar het ontwerpteam slaagde erin om het huis om te toveren tot een prachtige woning die voldoet aan de behoeften van een moderne familie.

De locatie van Mindelo, direct aan het strand, draagt bij aan de charme van het ontwerp. Het huis biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en creëert een ontspannen en rustige sfeer. Het is de perfecte plek om te genieten van het strand en de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

De renovatie van Mindelo duurde twee jaar en het resultaat is een prachtig strandhuis dat voldoet aan de eisen van het moderne leven. Het ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Ontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Mindelo is een voorbeeld van een geslaagde herontwikkeling van een oud huis. Het toont aan dat met de juiste visie en vaardigheden een verouderde woning kan worden omgetoverd tot een moderne en comfortabele leefruimte. Het ontwerp van Mario Azevedo is een inspiratie voor architecten en ontwerpers over de hele wereld.

Foto's: Pedro Mendes


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sheila Moura Azevedo
Afbeeldingscredits: Photos: Pedro Mendes
Projectteamleden: Sheila Moura Azevedo
Projectnaam: Mindelo
Projectklant: Sheila Moura Azevedo


Mindelo IMG #2
Mindelo IMG #3
Mindelo IMG #4
Mindelo IMG #5
Mindelo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp