Onthulling van het Onzekere: Een Nieuwe Kijk op Musea

La Brea Tar Pits Museum door Xuechen Chen

Het 'Field of Uncertainty' project, ontworpen door Xuechen Chen, is een vernieuwende benadering van museumarchitectuur die de geschiedenis van de La Brea Tar Pits in Los Angeles viert.

De La Brea Tar Pits, een van de rijkste fossielenvindplaatsen ter wereld, heeft een nieuwe interpretatie gekregen door de visie van ontwerper Xuechen Chen. Het 'Field of Uncertainty' project is een ongebouwd concept dat zich uitstrekt over een oppervlakte van ongeveer 522.720 vierkante voet. Het ontwerp is geïnspireerd door de opwinding van ontdekking en de verhalen die verborgen liggen in de teerputten. Chen's ontwerp nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan een reis door de tijd, waarbij de spanning van het onbekende centraal staat.

Het museumconcept bestaat uit drie afzonderlijke structuren die samen een meeslepende ervaring bieden. Bezoekers beginnen hun reis aan de Wilshire Boulevard en worden door een pad geleid dat de sensatie van onderdompeling in de teer simuleert. Dit pad leidt naar het centrale verzamelgebied van het museum, waar men een fascinerende tentoonstelling van fossielen kan bewonderen. Deze fossielen zijn niet alleen afkomstig uit opslagruimtes, maar ook uit de gangen van het museum zelf.

De ontwerpbenadering van Chen is uniek omdat het de actieve opgravingsplaatsen integreert met de tentoonstellingsruimtes. Het onderzoeksgebouw verbindt verschillende opgravingslocaties met elkaar en creëert een doolhofachtige circulatie waar bezoekers het opgravingsproces op de begane grond kunnen waarnemen. In het instituutsgebouw kunnen bezoekers lezingen bijwonen terwijl ze uitkijken over de uitgestrekte opgravingsplaatsen.

De uitdagingen van het ontwerp waren niet gering, vooral de realisatie van de betonnen cantileverstructuren. Toch is het Chen gelukt om een ontwerp te creëren dat zowel de moderne architectuur als de prehistorische elementen van de site eert. Het project streeft ernaar om bezoekers te betrekken bij het verhaal van de La Brea Tar Pits, en om de nieuwsgierigheid en gesprekken over deze historische plek te stimuleren.

Het 'Field of Uncertainty' project heeft de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouwen en Structuurontwerp in 2024 gewonnen. Deze erkenning wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het project van Chen wordt gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Met 'Field of Uncertainty' heeft Xuechen Chen een intellectueel eigendom gecreëerd dat niet alleen de aandacht vestigt op de rijke geschiedenis van de La Brea Tar Pits, maar ook een nieuwe standaard zet voor de integratie van architectuur en archeologie. Het is een ontwerp dat zowel de geest als de verbeelding prikkelt, en een blijvende indruk achterlaat op iedereen die het bezoekt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: xuechen chen
Afbeeldingscredits: Xuechen Chen
Projectteamleden: Xuechen Chen
Projectnaam: Field of Uncertainty
Projectklant: XUECHEN CHEN


Field of Uncertainty IMG #2
Field of Uncertainty IMG #3
Field of Uncertainty IMG #4
Field of Uncertainty IMG #5
Field of Uncertainty IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp