Yinchuan Jianfa Modern City: Een Innovatieve Herontwikkeling van een Winkelcentrum

Een Nieuwe Standaard voor Winkelen in Yinchuan

Yinchuan, China - Het JF Modern Shopping Mall, gelegen in het centrum van Jiefang West Road, Yinchuan, ondergaat een opmerkelijke transformatie. Het gerenommeerde architectenbureau LnP Architects heeft de leiding genomen over dit project en heeft een visie gecreëerd die de toekomst van winkelen in de stad zal veranderen. De herontwikkeling van het winkelcentrum is gebaseerd op het concept van stedelijke regeneratie en heeft als doel om een betere winkelervaring en nieuwe zakelijke modellen te bieden.

Met een totale oppervlakte van 116.456 vierkante meter, waarvan 53.031 vierkante meter winkelruimte en 1.700 vierkante meter daktuin, is het JF Modern Shopping Mall een indrukwekkend project dat de aandacht trekt. Het ontwerp van de gevel is geïnspireerd op de vorm van de Oosterse Piramide, die duizenden jaren lang is blootgesteld aan wind en zand. Deze inspiratie is vertaald naar een unieke architecturale taal die zowel de buitenkant als het interieur van het gebouw kenmerkt.

Een van de opvallende kenmerken van het JF Modern Shopping Mall is het gebruik van laag-emissieglas, waardoor het energieverbruik van het gebouw wordt verminderd en de duurzaamheid wordt verbeterd. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de verticale gevelelementen, die in harmonie zijn met de structuur van het gebouw. Het gebruik van aluminium platen heeft geleid tot een hyperboloid effect, dat een visueel spektakel creëert.

De herontwikkeling van het winkelcentrum heeft ook geleid tot een herontwerp van de circulatie en de interactieve elementen. Het gebouw is strategisch gelegen aan de hoofdstraat en trekt de aandacht van voorbijgangers met zijn opvallende gevel. De nieuwe indeling van de binnenplaats leidt de bezoekersstroom vanaf de hoofdstraat naar de daktuin, waar ze kunnen genieten van natuurlijk licht en een unieke winkelervaring.

Het JF Modern Shopping Mall is niet alleen een winkelcentrum, maar ook een ontmoetingsplaats voor de gemeenschap. Het biedt een scala aan winkels, restaurants en entertainmentfaciliteiten, waardoor het een bestemming op zich wordt. Het innovatieve ontwerp en de aandacht voor detail maken van dit winkelcentrum een voorbeeld van moderne stedelijke ontwikkeling.

De herontwikkeling van het JF Modern Shopping Mall begon in juli 2020 en zal naar verwachting in september 2021 worden voltooid. Het project is een samenwerking tussen LnP Architects en een team van getalenteerde professionals. Het resultaat is een winkelcentrum dat niet alleen voldoet aan de behoeften van de moderne consument, maar ook een nieuwe standaard zet voor winkelen in Yinchuan.

Het JF Modern Shopping Mall is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve ontwerp en de creatieve benadering van het project. Het is een erkenning van de inspanningen van het team van LnP Architects om een winkelcentrum te creëren dat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en duurzaam.

Met de herontwikkeling van het JF Modern Shopping Mall wordt een nieuwe standaard gezet voor winkelen in Yinchuan. Het innovatieve ontwerp, de aandacht voor duurzaamheid en de focus op de behoeften van de consument maken van dit winkelcentrum een bestemming op zich. Het is een plek waar mensen samenkomen, winkelen en genieten van een unieke ervaring. Het JF Modern Shopping Mall is een voorbeeld van hoe stedelijke regeneratie kan leiden tot positieve veranderingen in een stad.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LnP Architects
Afbeeldingscredits: L&P Architects
Projectteamleden: GANG LI KRIS NI MUENPONG SUWANKART ZERONG LIN JUNHUI YU KEDA YE JINGQI LI HUAMEI LIN ZI LIANG MIAOMIAO OUYANG SHUO HUANG
Projectnaam: JF Modern
Projectklant: LnP Architects


JF Modern IMG #2
JF Modern IMG #3
JF Modern IMG #4
JF Modern IMG #5
JF Modern IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp