Maestria: Architectonisch Juweel aan de Braziliaanse Kust

Een Meesterwerk van Luxe en Innovatie in Porto Belo

In de zoektocht naar architecturale perfectie heeft Daniel de Amorim met Maestria een nieuwe standaard gezet voor residentiële en commerciële gebouwen. Geïnspireerd door de diamant, belichaamt dit project de essentie van luxe en verfijning.

De naam 'Maestria' weerspiegelt de vaardigheid en precisie waarmee dit project is gerealiseerd. Het concept van de diamant, een symbool van luxe, is vertaald naar een architectonisch ontwerp dat zich onderscheidt door zijn schittering en vorm. De Amorim en zijn team hebben een omgeving gecreëerd waarin elk detail zorgvuldig is overwogen, resulterend in een unieke woonervaring die de zintuigen prikkelt en verwachtingen overtreft.

Maestria is niet zomaar een gebouw; het is een kunstwerk dat tot leven komt door de integratie van geavanceerde materialen zoals versterkt beton, metaal en glas. De LED-verlichting en laser-geperforeerde platen simuleren de facetten van een diamant, waardoor het gebouw een dynamische en veranderlijke uitstraling krijgt die varieert met het licht van de dag.

Met een totale oppervlakte van meer dan 17.000 vierkante meter, torent Maestria uit boven de omgeving met zijn 31 verdiepingen en een hoogte van 109 meter. Het biedt 46 wooneenheden en 4 commerciële ruimtes, allemaal ontworpen met het oog op comfort en esthetiek. De gemeenschappelijke ruimtes, die meer dan 1.400 vierkante meter beslaan, zijn een toonbeeld van luxe en ontspanning.

De interactie tussen het gebouw en zijn bewoners staat centraal in het ontwerp van Maestria. Het biedt een scala aan ervaringen, van de rust die de nabijgelegen zee biedt tot de levendigheid van de diverse vrijetijdsfaciliteiten. Het project is een harmonieuze samensmelting van natuur en architectuur, waarbij elk element bijdraagt aan het welzijn van de bewoners.

De ontwerpfase van Maestria begon in februari 2023 en werd afgerond in december van datzelfde jaar. De bouw staat gepland om te starten in april 2024, met een verwachte voltooiing in december 2028. Dit architectonische meesterwerk zal verrijzen aan de Avenida Senador Atilio Fontana in Porto Belo, een regio die klaar is om in de schijnwerpers te staan.

De uitdagingen bij het realiseren van Maestria waren niet gering. Het team streefde ernaar om een ontwikkeling van hoge standaard te brengen naar een gebied dat centraal staat in de stad. De combinatie van glamour en een gevoel van verbondenheid met de natuur is prominent aanwezig in alle aspecten van het project, waardoor Maestria een ware blikvanger is.

Maestria is een toonbeeld van hoe architectuur en luxe samenkomen in een harmonieuze woonervaring. Het project is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2024, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Maestria staat symbool voor de integratie van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daniel de Amorim
Afbeeldingscredits: Images, Reframme Studio. Video, Reframme Studio.
Projectteamleden: Daniel de Amorim Amanda Maffezzoli Guilherme Molinari Jaqueline Gaida Jéssica Braz Mayron Rodrigo
Projectnaam: Maestria
Projectklant: Seger Construtora


Maestria IMG #2
Maestria IMG #3
Maestria IMG #4
Maestria IMG #5
Maestria IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp