Huis op de Klif: Een Uniek Architectonisch Meesterwerk in Portugal

Een Residentieel Gebouw Ontworpen door Shamsudin Kerimov

Inleiding

Het Huis op de Klif is een adembenemend architectonisch meesterwerk dat de schoonheid van de natuurlijke omgeving combineert met innovatief ontwerp. Gelegen aan de kliffen van Algarve, in het zuiden van Portugal, is dit huis een oase van rust en sereniteit. Ontworpen door Shamsudin Kerimov, is dit huis een perfecte harmonie tussen vorm, functie en natuurlijke elementen.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de natuurlijke context van de locatie. Het huis is perfect geïntegreerd in het rotsachtige landschap, met ramen die uitkijken op de oceaan. De kleurenschema's zijn gebaseerd op neutrale natuurlijke tinten, waardoor het huis opgaat in de omgeving. De gevel is subtiel versierd met perforaties, die doen denken aan een sterrenhemel, waardoor het zonlicht naar binnen valt en een prachtig spel van licht en schaduw creëert.

Een van de unieke kenmerken van dit ontwerp is de architectonische oplossing van twee parallelle volumes die in elkaar zijn verweven, waarbij de schoorsteen als verticaal element fungeert. De complexe vorm en de multidirectionele texturen van de gevelbekleding materialen zorgen voor een ritmisch patroon in de structuur. Bovendien zijn alleen natuurlijke materialen en hun derivaten gebruikt, waardoor het huis perfect in harmonie is met de omgeving.

Het Huis op de Klif is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën en materialen. Het hoofdvolume is gemaakt van architectonisch beton, terwijl het tweede volume is bekleed met metaal dat na verloop van tijd een patina zal ontwikkelen en geoxideerd zal raken door de invloed van neerslag. Daarnaast is er gebruik gemaakt van thermisch behandeld hout, dat onder invloed van de zon zal verkleuren en nieuwe tinten zal krijgen.

Met een totale oppervlakte van 250 vierkante meter biedt het Huis op de Klif een functionele indeling. De woonkamer en eetkamer bevinden zich in het grotere volume, terwijl de slaapkamer en badkamer zich in het kleinere volume bevinden. Dit ontwerp is perfect voor introverte mensen die op zoek zijn naar een toevluchtsoord om te ontsnappen aan de drukte van de stad en één te worden met de natuur. Het huis biedt ook een meditatieve ruimte in de vorm van een chill-out zone, compleet met ligstoelen, een open haard en een klein overloopzwembad. Hier kunnen de bewoners ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan.

Het Huis op de Klif is een lopend project dat in 2020 is gestart. Het bevindt zich in Algarve, de zuidelijke regio van Portugal. Dit ontwerp is een perfect voorbeeld van de innovatieve en baanbrekende visie van Shamsudin Kerimov en zijn team. Het is een eerbetoon aan de schoonheid van de natuur en een viering van architectonische perfectie.

De foto's van het Huis op de Klif zijn eigendom van Kerimov Architects en worden beschermd door auteursrechten. Dit ontwerp heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Silver A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp, evenals de technische en artistieke vaardigheden die eraan ten grondslag liggen.

Het Huis op de Klif is een ware parel van architectuur en een inspiratie voor toekomstige ontwerpen. Het combineert op harmonieuze wijze vorm en functie met respect voor de natuurlijke omgeving. Dit ontwerp is een bewijs van de grenzeloze mogelijkheden van architectuur en de kracht van innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shamsudin Kerimov
Afbeeldingscredits: All images: Kerimov Architects
Projectteamleden: Shamsudin Kerimov Ekaterina Kudinova
Projectnaam: House On The Cliff
Projectklant: Shamsudin Kerimov


House On The Cliff IMG #2
House On The Cliff IMG #3
House On The Cliff IMG #4
House On The Cliff IMG #5
House On The Cliff IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp