Xi'an Qujiang Art Center: Een Uniek Architectonisch Meesterwerk

Een Futuristisch Ontwerp dat Kunst en Natuur Samensmelt

Hoe de relatie tussen architectuur en de omgeving aan te pakken, vormde het uitgangspunt voor het ontwerp van het Xi'an Qujiang Art Center. Door te kijken naar de interactie tussen architectuur en natuur, de manier van interactie en de grenzeloze ervaring, heeft ontwerper Xiaoxia Wang een ruimte gecreëerd die de grenzen tussen binnen en buiten vervaagt.

Het Xi'an Qujiang Art Center bevindt zich in het Yanta District in Xi'an, China. Het is omgeven door meerdere stedelijke parken en heeft een overvloed aan groene grondstoffen. De locatie is gunstig gelegen nabij Qujiang Pool en Tang Paradise, en is gemakkelijk bereikbaar via een volwassen verkeerssysteem, waaronder verhoogde wegen, metro's en snelwegen. Het centrum kan binnen een uur vanuit het centrum van de stad worden bereikt.

Wat het Xi'an Qujiang Art Center echt uniek maakt, is het gebruik van innovatieve materialen en technologieën. Het gebouw is voorzien van dubbele glazen gordijngevels, waardoor het op een vloeiende manier kan interageren met de natuurlijke omgeving. De reflecties van de omgeving versterken het gevoel van zweven en creëren een betoverende visuele ervaring.

De technische specificaties van het ontwerp zijn indrukwekkend. De grote aluminium gordijngevel wordt ondersteund door een lichtgewicht, hoogwaardig en vlak aluminium paneel. Dit zorgt voor een strakke en vlakke afwerking van het gebouw. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van cellulair steen, dat de grenzen van natuursteen doorbreekt met zijn grote afmetingen van 1,2 meter breed en 2,2 meter hoog. Dit materiaal wordt ook gebruikt in het plafond, wat zorgt voor een unieke en onverwachte ervaring bij het betreden van de ruimte.

Het ontwerp van het Xi'an Qujiang Art Center is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. Het gebouw is ontworpen om bezoekers een naadloze en betoverende ervaring te bieden. Bij het betreden van het centrum worden bezoekers geleid door een sierlijke hellingbaan die als een zijden riem door het stedelijke groen loopt. Deze wandeling wordt een dialoog met de omgeving en creëert een nauwere interactie tussen het centrum en de stad.

De ruimte van het centrum is verdeeld over drie lagen en wordt ondersteund door een unieke ophangstructuur. Hierdoor is er bijna geen zichtbare kolom in de binnenruimte, waardoor de tentoonstellingsruimte vrij kan worden ingedeeld en de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Het uitzicht naar buiten wordt vrijwel onbelemmerd, waardoor bezoekers een gevoel van verbondenheid met de omgeving ervaren.

Het Xi'an Qujiang Art Center is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een statement in de stad. Het gebouw fungeert als een visueel baken langs de stedelijke weg en trekt mensen aan om het centrum te betreden en de krachtige ontwerpnarratief te ervaren. Het ontwerp doorbreekt de bestaande stadsrasters en draagt bij aan de stedelijke vernieuwing.

Het Xi'an Qujiang Art Center is een bekroond ontwerp en heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke en innovatieve ontwerpen die bijdragen aan het welzijn van de samenleving en de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie verleggen.

Het Xi'an Qujiang Art Center is een ware parel in de stad Xi'an. Het ontwerp combineert kunst, architectuur en natuur op een unieke en betoverende manier. Het is een plek waar bezoekers kunnen genieten van een naadloze interactie met de omgeving en een onvergetelijke ervaring kunnen beleven. Het Xi'an Qujiang Art Center is een bestemming die zowel bewoners als toeristen zal betoveren.

Afbeeldingscredits: Afbeelding #1: Fotograaf Shiromio Studio, Hoofdafbeelding, 9 november 2019. Afbeelding #2: Fotograaf Shiromio Studio, Optionele afbeelding, 9 november 2019. Afbeelding #3: Fotograaf Shiromio Studio, Optionele afbeelding, 9 november 2019. Afbeelding #4: Fotograaf Shiromio Studio, Optionele afbeelding, 9 november 2019. Afbeelding #5: Fotograaf Shiromio Studio, Optionele afbeelding, 9 november 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: gad
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Shiromio Studio, Main Image, 2019.11.09. Image #2: Photographer Shiromio Studio, Optional Image, 2019.11.09. Image #3: Photographer Shiromio Studio, Optional Image, 2019.11.09. Image #4: Photographer Shiromio Studio, Optional Image, 2019.11.09. Image #5: Photographer Shiromio Studio, Optional Image, 2019.11.09.
Projectteamleden: Project Director: Xiaoxia Wang Project Creative: Xiaoxia Wang Shouqing Wu Other Team Members: Yuanyuan Fu Zhehua Ni Structure: Xiangming Qi Qi Zhu Xiaodong Shen Water Supply and Drainage: Ting Hu HVAC: Mingxing Ji Electrical: Tao Jiang Interior: CCD Landscape: T.R.O.P Structure technique: suspension structure Building materials: glass curtain wall honeycomb stone anodized aluminum plate Photographer: Shiromio Studio CCD Shouqing Wu
Projectnaam: Xi'an Qujiang Art Center
Projectklant: gad


Xi'an Qujiang Art Center IMG #2
Xi'an Qujiang Art Center IMG #3
Xi'an Qujiang Art Center IMG #4
Xi'an Qujiang Art Center IMG #5
Xi'an Qujiang Art Center IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp