De Zee Golven: Een Modern-Maritiem Kantoorontwerp

Een ontwerp van Annisa Paramadina voor Pertamina International Shipping

Het ontwerpconcept is geïnspireerd op de identiteit van Pertamina International Shipping, een toonaangevend Aziatisch bedrijf dat maritieme logistiek over de hele wereld verbindt. De ontwerper koos voor een strakke, modern-maritieme stijl met houten en maritieme elementen.

Het kantoorontwerp van Pertamina International Shipping, een toonaangevend scheepvaartbedrijf dat maritieme logistiek bevordert om de economische groei van Indonesië te stimuleren, is gebaseerd op het concept van De Zee Golven. Een strakke, moderne kantoorstijl wordt vertegenwoordigd door het gebruik van heldere kleuren en houtelementen, terwijl het maritieme interieurconcept wordt weergegeven door de vormen van het golvende plafond, blauwe kleuren, oceaan diepte graphics en verlichtingsornamenten.

De Zee Golven is gekozen als het ontwerpconcept voor het kantoor van Pertamina International Shipping, gevestigd in de Grha Pertamina Office Tower in Jakarta, Indonesië. Het totale netto oppervlak van het kantoor is 1.400 vierkante meter en biedt plaats aan 109 medewerkers.

Om een eigentijdse stijl te creëren, heeft de ontwerper houtelementen toegepast en materialen geselecteerd van verantwoordelijke leveranciers. Daarnaast zijn milieuvriendelijke materialen gekozen, zoals rotan voor het meubilair. Om een lokale indruk toe te voegen, is het plafond van het pantrygedeelte ontworpen met batikaccenten, een Indonesische cultuur die erkend wordt door UNESCO.

Het ontwerp creëert een naadloze wand, plafond en lamellenverdeler met een golvend accent om een maritieme indruk in het kantoor te brengen. De ontvangsthal is ontworpen met een oceaanatmosfeer door scheepselementen toe te voegen aan de receptietafel en de achtergrond. Het pantrygedeelte is ontworpen met een batikaccent, een traditionele Indonesische cultuur die erkend wordt door UNESCO. De keuze voor heldere kleuren en maximale verlichting maakt de moderne indruk van het ontwerp compleet.

Het ontwerp van De Zee Golven is gerealiseerd door een combinatie van een strakke, moderne stijl met maritieme elementen. Het is geïnspireerd op Pertamina International Shipping, een toonaangevend scheepvaartbedrijf in Azië dat maritieme logistiek bevordert om de economische groei van Indonesië te stimuleren.

Op dit project was de uitdaging om het conceptontwerp perfect te laten aansluiten bij de elementen van het kantoor. De ontwerper heeft een maritieme indruk gecreëerd door golvende elementen aan het plafond en de muur toe te voegen. Aan de andere kant wordt de moderne indruk versterkt door het gebruik van heldere verlichting en de keuze voor blauwe en witte kleuren in het ontwerp.

De Zee Golven is een strak, modern kantoorontwerp dat is gemaakt voor Pertamina International Shipping. Met het concept van De Zee Golven wordt een maritieme indruk gecombineerd met een eigentijdse stijl. Het kantoor is ontworpen met een bedrijfsidentiteit door middel van levendige elementen, houtelementen en interieurmaritieme concepten zoals een golvend plafond, oceaan diepte graphics en verlichtingsornamenten.

Het ontwerp van De Zee Golven is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert de beste praktijken uit de industrie en heeft competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Afbeeldingscredits: Imaji Raya


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Arkadia Works
Afbeeldingscredits: Imaji Raya
Projectteamleden: Director: Wiza Hidayat Interior Designer : Shafina Almatisha VP Project Management : Annisa Paramadina Project Manager : Larasati Ramadhina Senior Graphic Designer: Fahmi Adi Cahya Graphic Designer : Tubagus Faisal
Projectnaam: The Sea Waves
Projectklant: Arkadia Works


The Sea Waves IMG #2
The Sea Waves IMG #3
The Sea Waves IMG #4
The Sea Waves IMG #5
The Sea Waves IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp