Chengdu NBD Centre: Een Groen Icoon in Chengdu

Een Uniek Architectonisch Ontwerp door Wai Tang en Kelvin Chu

Chengdu, China - Het Chengdu NBD Centre is een baanbrekend architectonisch project dat een groen en duurzaam ontwerp combineert met innovatieve technologieën. Het ontwerp, gemaakt door de gerenommeerde ontwerpers Wai Tang en Kelvin Chu, is bedoeld om een cultureel icoon te worden in Chengdu en een bestemming te bieden met een groene, koolstofarme openbare ruimte voor de stad.

Het Chengdu NBD Centre is gelegen in het Jiaozi Park business district, dicht bij Jiaozi Park, Guixi Ecological Park en de Jinjiang River. Het is een van de eerste iconische projecten in dit zakendistrict en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van een wereldwijd parkachtig zakendistrict in Chengdu. Het ontwerp is geïnspireerd op de omringende natuurlijke omgeving en heeft als doel een naadloze verbinding te creëren met de aangrenzende metrostations, waardoor een volledig geïntegreerde Transport Orientated Development (TOD) ontstaat.

Een van de opvallende kenmerken van het Chengdu NBD Centre is de ademende gevel, ontworpen in samenwerking met het wereldberoemde milieutechnologieadviesbureau Atelier 10. Deze gevel maximaliseert de natuurlijke ventilatie gedurende het grootste deel van het jaar en draagt bij aan het behalen van de PRC 3 Star Green Building-certificering. Het gebouw maakt gebruik van grijswaterrecycling en heeft een uitgebreid groendaksysteem.

Naast de ademende gevel is er ook veel aandacht besteed aan de esthetiek van het gebouw. Het ontwerpteam heeft gezocht naar manieren om ontwikkelbare oppervlakken te creëren, waardoor er minder gebogen glas nodig is. Bovendien is er op een elegante manier gebruik gemaakt van LED-verlichting in de gevel, waardoor het gebouw 's avonds een spectaculair uitzicht biedt.

Het Chengdu NBD Centre bestaat uit drie verschillende delen: de ondergrondse ruimte, het podium en de hoofdtorens, die allemaal met elkaar verbonden zijn door openbare ruimtes. De ondergrondse ruimte herbergt verschillende winkels en verbindt de metrolijnen met de rest van het gebouw. Op het begane grondniveau bevindt zich een groot plein dat bezoekers naar het podiumniveau leidt, waar zich winkels en culturele attracties bevinden. De hoofdtorens bieden ruimte aan diverse digitale media- en cultuurkantoren, een digitale kunstgalerie en tentoonstellingsruimtes.

Het Chengdu NBD Centre is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een belangrijk project voor de ontwikkeling van Chengdu als slimme stad. Het ontwerp is gericht op duurzaamheid, groenheid en het creëren van een aangename leefomgeving voor de inwoners van de stad.

Het Chengdu NBD Centre is bekroond met de prestigieuze Platinum A' Design Award in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur Ontwerp. Deze prijs erkent uitzonderlijke ontwerpen die getuigen van professionaliteit, genialiteit en een bijdrage leveren aan het welzijn van de samenleving. Het Chengdu NBD Centre is een ware esthetische mijlpaal en draagt bij aan de vooruitgang van kunst, wetenschap, design en technologie.

Het Chengdu NBD Centre is een voorbeeld van hoe architectuur, innovatie en technologie kunnen samenkomen om een duurzame en inspirerende leefomgeving te creëren. Het is een ware aanwinst voor Chengdu en een bron van trots voor de stad.

Beeldcredits: SAN en QUAD


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: QUAD studio
Afbeeldingscredits: SAN and QUAD
Projectteamleden: Kelvin Chu Wai Tang Adrian Pang Eric Wen Schnee Li Yolanda Xian Tim He Jimmy Li Marco Chui Shizhao Li Maggie Yang Larry Liu Francisco Barrera
Projectnaam: Chengdu NBD Centre
Projectklant: QUAD studio


Chengdu NBD Centre IMG #2
Chengdu NBD Centre IMG #3
Chengdu NBD Centre IMG #4
Chengdu NBD Centre IMG #5
Chengdu NBD Centre IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp